Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Manchester United: mégis meggyőzték a sztárcsatárt? – sajtóhír

Az Európa-liga-elődöntő első mérkőzésén kiütéses győzelmet arató Manchester United együttese elvileg közel áll ahhoz, hogy meggyőzze a további maradásról eddig elvágyódó kiválóságát…

Az ESPN információi szerint a csütörtöki mérkőzésen duplázó Edinson Cavani döntött a jövőjéről, és készen áll arra, hogy életben lépjen a plusz egy évre szóló opciója a Manchester United csapatánál, azok után, hogy korábban vissza szeretett volna térni Dél-Amerikába a Boca Juniors együtteséhez.

A 33 éves támadó tavaly a hetedik szezonját töltötte a PSG alkalmazásában, 2013-as leigazolásától kezdve kereken 200 találatot szállított a klub színeiben, ugyanakkor kevesebb játéklehetősége révén a francia bajnokság (Ligue 1) elmúlt kiírásában 14 meccs alatt mindössze két gólt szerzett. Cavani emiatt egyre kevésbé érezte jól magát a francia fővárosban, és végül már hosszú hónapokkal az idény vége eldőlt, hogy a 2019-2020-as idény végeztével elhagyja a francia klubot. A számtalan érdeklődő közül végül a MU-t választotta, ahol nagyon sokat vártak tőle.

Cavani a MU dresszében ősszel jobbára csereként kezdte meg a beilleszkedés folyamatát, és a futó idényben 31 pályára lépés alatt tíz gólt szerzett. A sokak által túl szigorúnak ítélt decemberi eltiltása után februárban egymást követően két meccsen is eredményes tudott lenni, tavasszal viszont összeszedett egy kellemetlen izomsérülést, melyből csak az utóbbi időben térhetett vissza. A “vörös ördögök” színeiben az idei szezonban minden sorozatot figyelembe véve 33 mérkőzésen 12 alkalommal volt eredményes.