Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: kikapott a West Ham az Evertontól, távolodnak a BL-álomtól – videóval

A Premier League 35. fordulójában a West Ham az Evertont fogadta. Bár a londoniak valamelyest jobban játszottak az egész mérkőzésen, a gólt a liverpooli gárda szerezte, ezt az előnyt pedig a végéig meg tudta tartani. A West Hamnek a BL-indulást érő helyhez kellett volna a győzelem, ami most így egyre távolabb kerül a csapattól.  

Nem esett sok helyzet az első félidőben, és a játék képét tekintve valamelyest jobban játszott a West Ham. Ettől függetlenül a 24. percben az Everton szerezte meg a vezetést, amikor Calvert-Lewin kapta meg a labdát Godfrey-tól, majd ragyogó technikával tüzelt a kapu bal alsó sarkába. A 28. percben Sigurdsson mutatott be remek lövést szabadrúgásból, de Fabianski szép mozdulattal védett. A 35. percben Richarlison próbálkozott meg egy lövéssel, de a kapus kiütötte a labdát. A 39. percben már Benrahma vette le majd fejelte a labdát a kapu irányába, de az egy kicsivel fölé ment.  A játékrészben már nem esett gól.

A második félidőben is a West Ham volt kisebb fölényben, de nem jött nekik össze a gól. A 61. perben Coufal indult meg a kapu felé, majd miután megkapta a labdát, lövésével a bal kapufát találta el. Ebben a játékrészben sem dúskáltak a helyzetekben a csapatok, bár a West Ham többször állt közelebb a gólhoz, ahogy a 84. percben is, amikor King ugrott magasra az ötösön belül, de fejese a jobb kapufáról kifelé pattant. Végül már nem tudott egyenlíteni a londoni csapat, és a végén a West Ham örülhetett.

West Ham – Everton 0-1 (0-1)
Gólszerzők: – ill. Calvert-Lewin (24.)
Sárga lap: Soucek (72.), Lingard (75.) ill. Allan (76.)
Kiállítás: – ill. –

A 35. forduló eddigi eredményei és további menetrendje:

Péntek:
Leicester City – Newcastle United 2-4

Szombat:
Leeds – Tottenham 3-1
Sheffield United – Crystal Palace 0-2
Manchester City – Chelsea 1-2
Liverpool – Southampton 2-0

Vasárnap:
Wolverhampton – Brighton 2-1
Aston Villa – Manchester United 1-3
West Ham – Everton 0-1
20:00: Arsenal – West Bromwich Albion (Tv: Spíler 1)

Hétfő:
21:00: Fulham – Burnley

A bajnokság jelenlegi állása:

A góllövőlista jelenlegi állása: