Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB II: a Debrecen és a Gyirmót jutott fel – KÖRKÉP

A vasárnapi napon rendezték meg a magyar másodosztályú bajnokság (Merkantil Bank Liga) zárófordulójának valamennyi mérkőzését, és eldőlt, hogy a feljutásért harcoló három csapat közül melyik kettő jutott fel az élvonalba…

 

Nem történt változás az élcsapatok sorrendjében, ugyanis az első három helyezett mindegyike megnyerte az utolsó fordulós hazai mérkőzését. A listavezető Debrecen csapata 4-2-es győzelmet aratott a középmezőnyben tanyázó Haladás ellen, így egy évvel a szégyenteljes élvonalbeli kiesést követően azonnal visszatért a Loki az NB I-be. A hajdúságiak már 3-0-ra is vezettek, a Hali egyetlen gólra felzárkózott, ám az egyenlítés helyett a hazaiak végül bebiztosították a sikert és a feljutást. A szédületes tavaszt produkáló Gyirmót csapata az utolsó körben sem hátrált meg, és a duplázó Lencse László vezérletével 4-0-ra mosta le a Békéscsabát, így jobb egymás elleni eredménye miatt megelőzte a csak harmadik helyen záró Vasast. Az angyalföldiek megannyi korábbi válogatott játékos megszerzése ellenére ezúttal sem tudták kiharcolni a feljutást, noha az utolsó meccset 3-0 arányban megnyerték a 12. helyen végző Győri ETO ellen.

Ami a továbbiakat illeti: a negyedik-ötödik helyen nem történt változás, mivel mindkét csapat kikapott, így a Pécsi MFC megtartotta két pont előnyét az Ajka előtt. A hatodik helyezett Budaörs döntetlennel zárta az évet, a Nyíregyháza pedig két sikerrel fejezte be a szezont a hetedik helyen, azonos pontszámmal az ezúttal szintén diadalmaskodó Soroksár és Szolnok csapataival. A Szeged elképesztő formában, az utolsó öt meccsét megnyerve zárkózott fel a bajnokság tizedik helyére. A tabella második feléből egyedül a négy zakó után diadalmaskodó Dorog tudott győzni a zárókörben. A kiesők közül a Kazincbarcika és a Kaposvár vereséggel, a sereghajtó DEAC döntetlennel búcsúzott a másodosztálytól.

A 38. forduló eredményei

Ajka – Nyíregyháza 0-1
BFC Siófok – Szentlőrinc 1-1
Budaörs – DEAC 1-1
Kaposvár – Dorog 0-1
Pécsi MFC – Soroksár 0-2
Szeged – Kazincbarcika 2-0
Szolnok – Csákvár 2-1
DVSC – Haladás 4-2
Gyirmót – Békéscsaba 4-0
Vasas – Győri ETO 3-0

A bajnokság végeredménye

A góllövőlista élmezőnye