Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Napoli: kinevezték Gattuso utódját – HIVATALOS

Gennaro Gattuso menesztése után a Napoli vezetősége a várakozásoknak megfelelően kinevezte a vezetőedző posztjára az első számú jelöltet…

 

A Napoli együttese a szombat délelőtti órákban megerősítette, hogy a távozó Gennaro Gattuso helyett július 1-jétől Luciano Spalletti veszi át az irányítást a csapat kispadján.

A 62 éves rutinos mester az utolsó két szezonját az Inter kispadján töltötte, ám Antonio Conte 2019-es kinevezésével nem maradt számára hely a milánóiaknál, így megköszönték a munkáját, azóta pedig munkanélküli. Spalletti korábban több ízben volt az AS Roma trénere (2005-2009 és 2016-2017), Olaszországon kívül eddig csak a szentpétervári Zenitnél dolgozott (2009-2014).

A korábbi beszámolók értelmében a nápolyiak az FC Porto csapatát irányító Sergio Conceicaót szerették volna kinevezni a posztra, ám a keddi napon a klubelnök, Aurelio De Laurentiis határozottan tagadta, hogy kapcsolatban állnának a portugál szakemberrel.

Az idei szezont az ötödik helyen záró csapat élére kirúgott Gennaro Gattuso azóta már elkötelezte magát a Fiorentina együtteséhez.