Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Marco Rossi: “Nem a pénzért dolgozom, hanem a büszkeségért!”

Ahogyan arról beszámoltunk, a magyar válogatott az Európa-bajnokság előtti utolsó felkészülési mérkőzésén gól nélküli döntetlent ért el Írország ellen a Szusza Ferenc Stadionban…

(Photo By Alex Nicodim/Sportsfile via Getty Images)

A magyar válogatott olasz szövetségi kapitánya, Marco Rossi elégedetten értékelt a meccs utáni sajtótájékoztatón, s a csapat játéka mellett saját maga hitvallásáról is említést tett:

“Komoly lépést tettünk előre játékban a legutóbbi meccshez képest, még ha most nem is tudtunk győzni, de a veretlenségi sorozatunkat tovább nyújtani igen. Az Eb-n más minőségű ellenfelekkel szemben, más taktikára lesz szükség, ám nincs okunk az aggodalomra, a mai teljesítményünk láttán nem tehetek szemrehányást. Az érezhető volt, hogy a pálya utolsó negyedében hiányzott a minőség, de amikor vannak hiányzók, amikor Sallai Rolandra sem számíthatunk, adódhat ilyen.

Én nem a pénzért dolgozom, hanem a büszkeségért, s erre nagyon büszke vagyok, és bízom benne, hogy a portugálok ellen is összejöhet a pontszerzés.

Gazdag Dániel az egyik bemelegítésnél, edzés előtt térdfájdalmakra panaszkodott, ezért nem küldhettem pályára, de azzal számolok, hogy a portugálok ellen már számíthatok rá. Egyetértek azzal, hogy jó a fizikai állapotunk, végigfutottuk a mérkőzést, kevés lehetőséget engedtünk az ellenfélnek. Volt egy-két hibánk, amikor ellenfelünknek lehetőséget adtunk a kontrára, viszont a fizikai állapotunkat, a hozzáállásunkat nem érheti kifogás.”

A magyar válogatott végleges Eb-kerete

Kapusok: Bogdán Ádám (Ferencváros), Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország)
Hátvédek:
 Bolla Bendegúz (Mol Fehérvár FC), Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (Mol Fehérvár), Kecskés Ákos (FC Lugano – Svájc), Lang Ádám (Omonia – Ciprus), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), Szalai Attila (Fenerbahce – Törökország)
Középpályások: Cseri Tamás (Mezőkövesd), Gazdag Dániel (Philadelphia Union – Egyesült Államok), Holender Filip (Partizan Beograd – Szerbia), Kleinheisler László (NK Osijek – Horvátország), Nagy Ádám (Bristol City – Anglia), Loic Nego (Mol Fehérvár), Schäfer András (DAC – Szlovákia), Sigér Dávid (Ferencváros)
Támadók: Hahn János (Paksi FC), Nikolics Nemanja (Mol Fehérvár), Sallai Roland (Freiburg – Németország), Schön Szabolcs (FC Dallas – Egyesült Államok), Szalai Ádám (Mainz – Németország), Varga Kevin (Kasimpasa – Törökország), Varga Roland (MTK Budapest)

Az Európa-bajnokság csoportbeosztása

A csoport (Baku és Róma): Olaszország, Svájc, Törökország, Wales
B csoport (Koppenhága és Szentpétervár): Dánia, Finnország, Belgium, Oroszország
C csoport (Amszterdam és Bukarest): Hollandia, Ukrajna, Ausztria, Észak-Macedónia
D csoport (London és Glasgow): Anglia, Horvátország, Csehország, Skócia
E csoport (Sevilla és Szentpétervár): Spanyolország, Svédország, Lengyelország, Szlovákia
F csoport (Budapest és München): Portugália, Németország, Franciaország, Magyarország

Minden egyes csoport az első két helyezett automatikusan továbbjut a nyolcaddöntőbe, és a csoport harmadik helyezettek közül a négy legjobb.