Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb-selejtező: az argentinok kétgólos vezetésről sem nyertek Kolumbia ellen – videóval

A vasárnap rajtoló Copa América előtt keddről szerdára virradóra újabb teljes világbajnoki selejtező fordulót bonyolítottak le a dél-amerikai kontinens csapatai…

(Photo by Gabriel Aponte/Getty Images)

Öt nappal a legutóbbi döntetlen után Argentína ezúttal Kolumbia ellen osztozott meg a pontokon, miután a két válogatott 2-2-es döntetlent játszott egymással szerda hajnalban Barranquillában világbajnoki selejtezőn.

Az argentinok igazi villámrajtot vettek a találkozón, hiszen már az első tíz percen belül kétgólos vezetésre tettek szert. Alig két perc telt el a találkozóból, amikor De Paul kapu elé ívelt szabadrúgását az előre húzódó hátvéd, Cristian Romero fejelte kíméletlenül a léc alá. (0-1) Újabb öt minutum elteltével Leandro Paredes hámozta át magát a kolumbiai védőkön, és miután kis szerencsével előtte maradt a játékszer, közelről könnyedén helyezett Ospina hálójába. (0-2) A folytatásban igyekeztek a hazaiak kezdeményezni, az argentinok viszont kedvükre kontrázhattak a kétgólos előny birtokában, ami ideálisnak tűnt számukra. Az első félóra végéhez közeledve könnyen eldönthették volna a mérkőzést a vendégek, La. Martínez közeli lövését azonban Ospina védte, a kipattanót pedig N. González az oldalhálóba bombázta. A játékrész hajrájában Y. Mina borította fel E. Martínez kapust, az Aston Villa portása pedig szerencsétlen leérkezése után fejsérülést szenvedett, így bár szerette volna folytatni a játékot, elővigyázatosságból mindenképpen lecserélték. A játékrész végén Messi szabadrúgását Ospina védte, így a szünetben kettővel mentek idegenben a “gauchók”.

A folytatásban Kolumbia igyekezett egyre nagyobb nyomást gyakorolni ellenfelére, a támadások serkentése érdekében Rueda mester hármat cserélt a félidőben. Öt perc elteltével Otamendi szabálytalanságáért büntetőt ítélt a házigazda javára a chilei játékvezető, melyet a csereként beküldött Luis Muriel magabiztosan váltott találatra, közelebb zárkóztatva az övéit. (1-2) Ezt követően is lendületben maradtak a sárga-kékek, az argentinok minden erejükkel a védekezésre és az ellentámadásokra összpontosítottak. A második etap derekánál Messi kiugratásából La. Martínez vihette volna be a harmadik argentin gólt, Opsina azonban ismét útját állta lövésének. Kolumbia egyre elkeseredettebben próbálkozott a hajrában, de mintha semmi nem akart volna nekik összejönni, kitartásukat azonban a legvégén siker koronázta. Már a 94. percben jártunk, amikor megszületett az egyenlítést érő találat, Cuadrado jobb oldali bejátszását követően Miguel Borja fejesét Marchesín kapus képtelen volt megállítani a gólvonal előtt, így döntetlennel ért véget a találkozó. (2-2)

A kolumbiai válogatott szinte a sírból mentett meg egy pontot, mellyel továbbra is az ötödik helyen azonos pontszámmal állnak a negyedik Uruguayjal, míg az argentinok másodikok a brazilok mögött a selejtezősorozatban.

Kolumbia – Argentína 2-2 (0-2)
Helyszín: Estadio Metropolitano Roberto Meléndez, Barranquilla Vezette: Roberto Tobar Vargas (chilei)
Gólszerzők: Muriel (51. – büntetőből), Borja (90+4.) ill. C. Romero (3.), Paredes (8.)
Sárga lapok: Y. Mina (34.), Zapata (45+3.), Medina (48.), Tesillo (57.), Borja (90+1.), ill. C. Romero (45+9.), Otamendi (49.), Paredes (61.), Pezzella (79.)
Kiállítás: – ill. 

Kolumbia: Ospina – Medina (Moreno Berrio 75.), Y. Mina, D. Sánchez, Tesillo – Uribe, Cuellar (W. Barrios 46.), Lerma (Muriel 30.) – Cuadrado, Zapata (Borja 46.), Luis Díaz (Cardona 46.). Szövetségi kapitány: Reinaldo Rueda.

Argentína: E. Martínez (Marchesín 40.) – Montiel, C. Romero (Pezzella 64.), Otamendi, Acuna – De Paul, Paredes, Lo Celso (E. Palacios 55.) – Messi, La. Martínez, N. González (Foyth 65.). Szövetségi kapitány: Lionel Scaloni.

 

A három második félidei találatot hozó mérkőzésen az eddig balszerencsésen és eredménytelenül teljesítő Peru első győzelmét szerezte Ecuador idegenbeli 2-1-es felülmúlásával. Az első félidőben a vendégek bizonyultak aktívabbnak, de a lehetőségek még kimaradtak, a folytatásban viszont az ecuadoriak próbálkoztak a vezetés megszerzéséért, Gallese kapus azonban lehúzta a rolót. A játékrész derekánál egy ellentámadás végén Lapadula elfutása után önzetlenül gólpasszt adott Christian Cueva részére, majd az újabb kimaradt ecuadori lehetőségek után egy újabb Lapadula-előkészítésből Luis Advíncula biztosította be a perui sikert. A hazaiak erejéből csak egy szépítő gólra futotta a hosszabbításban. Peru a győzelem ellenére nem tudott elmozdulni az utolsó helyről, míg Ecuador tartja előkelő harmadik helyét a selejtezőben.

Ecuador – Peru 1-2 (0-0)
Gólszerzők: Plata (90+3.), ill. Cueva (63.), Advíncula (89.)

Az esélyesebb Uruguay képtelen volt Venezuela fölé nőni, és úgy játszottak gól nélküli döntetlent, hogy a hazaiak is simán nyerhettek volna, mivel több lehetőségük volt. Rögtön a találkozó elején csak a videóbíró érvénytelenítette Josef Martínez gólját, és a kissé lesajnált ellenfél később is abszolút egyenrangú ellenfele volt a favoritnak. Luis Suárezék az elmúlt napokban csak egy-egy ponttal gyarapították termésüket, így ötvenszázalékos mérleggel őrzik negyedik helyüket.

Venezuela – Uruguay 0-0 (0-0)
Gólszerzők:ill.

 

Az aktuális forduló eredményei

Ecuador – Peru 1-2
Venezuela – Uruguay 0-0
Kolumbia – Argentína  2-2
Paraguay – Brazília 0-2
Chile – Bolívia 1-1

A dél-amerikai vb-selejtezősorozat állása

A góllövőlista élmezőnye

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!