Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Egykori klasszis játékos veheti át a Tottenham irányítását – sajtóhír

Szigetországi lapinformációk szerint a Tottenham egykori kiváló játékosa is szívesen átvenné a menedzseri posztot, miután a londoni gárda hosszú hetek óta hiába keresi új trénerét…

(Photo by Plumb Images/Leicester City FC via Getty Images)

A BBC Sport információi szerint a Tottenham egykori klasszis játékosa, Jürgen Klinsmann nyitott lenne arra, hogy a londoni gárda következő menedzsere legyen.

A németek kiválósága aktív játékosként két ízben, az 1994-1995-ös és az 1997-1998-as szezonban fordult meg a White Hart Lane-en, és bár 1990-ben vb-címet is nyert, edzőként a német válogatottal elért 2006-os világbajnoki harmadik helyezés volt a legjobb eredménye. Klinsi később irányította a Bayern Münchent és az Egyesült Államok válogatottját, legutóbb pedig sikertelen időszakot töltött a Hertha BSC kispadján. Az 56 éves szakember kétségkívül zseniális játékos volt, és romantikus lenne a visszatérése a londoniakhoz, de edzői pályafutásának eredményessége óhatatlanul hagyott kívánni valót maga után, így aligha lehetünk biztosak benne, hogy a Spurs biztosan profitálna a szerepvállalásából.

Mint ismeretes, a Tottenham éléről április 19-én menesztették José Mourinhót, akkor az elmúlt idény végéig Ryan Mason vette át ideiglenesen a csapat irányítását. A következő szezontól azonban mindenképpen új kormányost akarnak kinevezni, ám az elmúlt időszakban hiába boronálták össze őket lassan egy játékoskeretre való edzővel, továbbra sincs meg a csapat új menedzsere.