Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kevin-Prince Boateng visszatér a Bundesligába – HIVATALOS

Három év után visszatér a német első osztályba a futball egyik legnagyobb vándora, Kevin-Prince Boateng, ráadásul Dárdai Pál keze alatt fog pallérozódni nevelőklubjában.

(Photo by Giuseppe Cottini/NurPhoto via Getty Images)

A Bundesligában szereplő Hertha BSC csapata hivatalos oldalain keresztül jelentette be, hogy leigazolták az olasz másodosztályú Monzából Kevin-Prince Boatenget. A németországi születésű, de ghánai támadó ezzel visszatér oda, ahol a karrierje indult, mivel 7 éves kora óta a berlini csapat akadémiáján nevelkedett. Onnan 13 évvel később, 2007-ben távozott a Tottenhambe, majd elindult egész Európát behálózó karrierútjára.

Boateng szerződése június 30-val jár le, így a Hertha ingyen igazolhatta le, és a klub közleménye szerint pedig 2022 nyaráig írt alá egy egy éves szerződést. 

Boateng nevelőklubja mellett Németországban játszott a Borussia Dortmund, a Schalke és az Eintracht Frankfurt csapatában is. Az elmúlt években a Monza előtt a Sassoulo és a Fiorentina játékosa volt, de kitért Barcelonába is egy fél évre, illetve Isztambulba is a Besiktasba.