Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: kizárhatják a friss feljutót – sajtóhír

Az olasz másodosztályú bajnokságból feljutó együttes Serie A-s indulása még mindig kétséges, miután másfél hónap alatt nem sikerülhet elhárítani az ismert akadályokat…

(Photo by Marco Rosi/Getty Images)

Az ANSA hírügynökség információi szerint az olasz labdarúgó-szövetség szombat estig adott haladékot Claudio Lotito klubtulajdonos számára a Salernitana csapatának tényleges eladására, miután nem engedélyezték, hogy a Lazio tulajdonjogait is birtokló üzletember átírassa a klubot családon belül.

Amennyiben nem sikerül külső vevőt találniuk, a frissen feljutó csapatot minden bizonnyal vissza fogják sorolni a másodosztályba, a várakozások szerint pedig a Serie A elmúlt szezonjának legjobb kiesője, a Benevento őrizné meg első osztályú tagságát. A szabályok teljesen egyértelműek, egy személy nem birtokolhat egynél több Serie A-s csapatot, és az összeférhetetlenség sem megengedett, hogy rokon vagy hozzátartozó tulajdonában legyen bármelyik másik egyesület.

A salernói gárda 22 év után térne vissza az élvonalba, és az 1946-1947-es és az 1998-1999-es szezont követően harmadszor szerepelhetne ősztől a Serie A-ban.