Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Olaszország: “Megérdemeltük a győzelmet”

Ahogyan arról beszámoltunk, az Európa-bajnokság péntek esti negyeddöntőjében az olasz válogatott 2-1-es győzelmet aratott Belgium felett és bejutott a kontinensbajnokság legjobb négy csapata közé…

(Photo by Marc Mueller – UEFA/UEFA via Getty Images)

A tornán ötből öt mérkőzést nyerő olasz válogatott szövetségi kapitánya, Roberto Mancini elégedetten értékelt a lefújást követően:

“Megérdemeltük a győzelmet. A srácok rendkívüliek voltak, és bár az utolsó tíz percben egyértelműen szenvedtünk, mivel nagyon fáradtak voltunk, viszont korábban több gólt is szerezhettünk volna. Nyílt játék volt, mindkét oldalon voltak lehetőségek. Csak az utolsó tíz percben küzdöttünk, amikor Belgium elkezdett hosszú labdákkal játszani. Nem volt minimális célkitűzésünk a torna előtt, csak a legjobbunkat szerettük volna nyújtani. Két meccs van még hátra, meglátjuk, mi fog történni. Most kiélvezzük ezt a győzelmet, aztán majd gondolhatunk Spanyolországra. Gratulálok a srácoknak, nagyszerű munkát végeztek.”

Az olasz válogatott 2012 után jutott be újra Európa-bajnokságon a legjobb négy közé, miközben Mancini irányításával már zsinórban a 32. mérkőzését vívta meg veretlenül, és készülhet a Spanyolország elleni Eb-elődöntőre.