Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2020: üzent az olaszok pórul járt húzóembere

Ahogyan arról beszámoltunk, az Európa-bajnokság péntek esti negyeddöntőjében a diadalmaskodó olasz válogatott egyik legjobbja súlyosnak tűnő sérülést szenvedett, vasárnap pedig megerősítették, hogy achilles-ín szakadást szenvedett

(Photo by Federico Gambarini/picture alliance via Getty Images)

Az olasz válogatott péntek esti Európa-bajnoki negyeddöntőjében achilles-ín szakadást szenvedő Leonardo Spinazzolát a minap Finnországban megoperálták. A sikeres beavatkozást követően az AS Roma szélsővédője közösségi oldalán jelentkezett:

“Köszönöm mindenki támogatását, nagyon sokan vagytok. A visszaszámlázás megkezdődött, hamarosan viszont látjuk egymást.”

A 28 éves bekk ötből négy Európa-bajnoki mérkőzésen pályára lépett az Azzurri soraiban, és fáradhatatlan, csupa szív játékával a hibátlanul menetelő válogatott kulcsemberének számított. A tervek szerint amennyiben az olasz válogatott bejut a vasárnapi Eb-döntőbe, úgy Spinazzola személyesen is jelen szeretne lenni a fináléban a Wembleyben, hogy szurkolhasson a társainak.

Belgium legyőzésével az olasz válogatott 2012 után jutott be újra Európa-bajnokságon a legjobb négy közé, miközben Roberto Mancini irányításával már zsinórban a 32. mérkőzését vívta meg veretlenül, és készülhet a Spanyolország elleni Eb-elődöntőre.