Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2020: hazatértek az olasz hősök

Ahogyan arról beszámoltunk, a vasárnap esti órákban Olaszország büntetőkkel felülmúlta Angliát az Európa-bajnokság döntőjében és története során második alkalommal hódította el a kontinensbajnoki címet…

(Photo by Baris Seckin/Anadolu Agency via Getty Images)

Az Európa-bajnok olasz válogatott tagjai kedd délután hazaérkeztek és Róma belvárosában nyilvános ünneplést tartottak. A csapat buszának útját a város utcáin mindenfelé hatalmas tömeg kísérte.

Az ünneplés során beszédet mondott Olaszország miniszterelnöke, Mario Draghi a válogatott sikere mellett  az első olaszként wimbledoni döntőbe jutó Matteo Berretini által elért sikerekről is beszélt köszöntőjében:

“Felvillanyozott minket, az egész népet, az országot a siker. Mindig is büszke voltam és leszek is , hogy olasz lehetek. Egységet látok, ami összekovácsol minket, olaszokat. Az egész kormány szeretné megköszöni ezeket a sikereket. Nagy köszönet Spinazzolának, akinek a könnyeit átéreztük és köszönet Donnarummának! Matteónak Wimbledonért, történelmet írt a fináléval! Mi egy család vagyunk!”

A Squadra Azzurra csapatkapitánya, Giorgio Chiellini nem feledkezett a 2018 márciusában elhunyt egykori válogatott védőről, Davide Astoriról sem: “a legegyértelműbb ajánlás. Davidének. Egy srác, mint mi. Egy közülünk, mindörökre.”

Olaszország története második Európa-bajnoki címét ünnepelhette az 1968-as győzelem után, miután éppen az 1982-es vb-győzelem napján jutottak fel ismét a kontinenstrónjára. Az Azzurri a fináléban aratott sikerével immár sorozatban a 34. mérkőzését vívta meg veretlenül, és már csak egyetlen sikerre van Brazília és Spanyolország világrekordjától.