Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Orbán Viktor is felköszöntötte a magyar labdarúgás születésnapos legendáját

A július 16-i napon ünnepeli 80. születésnapját a magyar labdarúgás egyik legnagyobb, még élő alakja, Mészöly Kálmán, akit többek közt Magyarország miniszterelnöke is felköszöntött a jeles alkalomból…

(Photo by Beata Zawrzel/NurPhoto via Getty Images)

Péntek délelőtt Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor a Karmelita kolostorban köszöntötte 80. születésnapja alkalmából a legendás Mészöly Kálmánt, akivel rengeteg régi történetet elevenítettek fel a diskurzus alatt.

A “Szőke Szikla” évtizedeken át volt a közönség kedvence a Vasas, a magyar válogatott játékosaként, majd edzőként, szövetségi kapitányként. Az ünnepelt ezúttal sem mulasztotta el szóba hozni egykori  játékostársát és legjobb barátját, Farkas Jánost, akivel számos, közszájon forgó anekdota főszereplői, hamiskás mosollyal határozottan tagadva, hogy valaha is másnaposan vettek volna részt a szigorú Illovszky Rudolf edzésein.

Mészöly klubszinten teljes karrierjét az angyalföldi csapatnál töltötte, 1959-től 1972-ig 272 tétmérkőzésen lépett pályára a Vasas piros-kék dresszében. Aktív játékosként éppúgy 61-szer szerepelt a magyar válogatottban, mint ahány mérkőzésen szövetségi kapitányként irányíthatta a nemzeti csapatot három különböző időszaka alatt.

A pénteki napon elsőként a kormányfő emelte poharát a magyar futball legendás egyéniségének egészségére, később a nap folyamán később számtalan közszereplő és régi barát, játszótárs köszöntötte fel a születésnapost.

Mészöly tiszteletére többek között a csillaghegyi Mészöly Focisuli és a Vasas rendez nagyszabású ünnepséget péntek délután.

Isten éltesse még sokáig, Kálmán bácsi!