Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Libertadores-kupa: az ősi rivális legendája is a Boca mellett foglalt állást

Ahogyan arról beszámoltunk, szerdára virradóra kitört a botrány a brazil Atlético Mineiro és az argentin Boca Juniors Libertadores-kupa-nyolcaddöntője után, és azóta sem csillapodnak a kedélyek…

(Photo by Bruna Prado-Pool/Getty Images)

A Libertadores-kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján a brazil Atlético Mineiro és az argentin Boca Juniors a döntetlen után tizenegyesrúgások döntöttek a továbbjutás sorsáról, a szétlövést a visszavágó házigazdája nyerte. A lefújás után az “arany-kékek” labdarúgóit a helyi rendőrségnek könnygázzal kellett megfékeznie, mivel rátörték az öltözőt az Atléticóra, így nem akármekkora csetepaté alakult ki, melynek végül a hatóságok vetettek véget azzal, hogy legalább nyolc Boca-játékost bevittek a rendőrségre. Haragjuk annak volt köszönhető, hogy mindkét meccsen egy-egy érvényes gólt vett el tőlük a videóbíró.

A Boca ősi riválisa, a River Plate egykori kapuslegendája, Ubaldo Fillol kifejezetten objektív véleményt fogalmazott meg:

“Most leveszem a River mezét, mellyel azonosulok, és felveszem az argentin focimezt. Mindenki láthatta, hogy mi történt. Ezek után Dél-Amerika valamennyi országában hatalmas tiltakozásnak kéne lennie. Nyilván a Libertadores-kupát folytatni kell, de a szövetséget és a sorozatot meg kell tisztítani ezektől a gonosz erőktől, akik szándékosan irányítják az eredményeket, mert ehhez már semmi köze a focihoz. El kell távolítani a korrupt vezetőket, mert ne legyenek kétségeink, ezek nem véletlen történtek, egyesek befolyásolják az eseményeket. Nem tudom, hogy ez-e a legjobb szó rá, de úgy gondolom, hogy megölik a futballt, rendkívül kínos volt.”

A Boca alelnöke, Juan Román Riquelme rendkívül csalódott volt csapata meghurcoltatása miatt, és az egykori paraguayi kapuslegenda, José Luis Chilavert is igazat adott a tegnapi balhéban a Xeneizének.

A helyi beszámolók szerint a letartóztatott játékosok odabent töltötték az éjszakát, és a buenos airesi különítmény várhatóan majd csak a szerdai napon utazhat haza a hivatalos eljárás lefolytatását követően.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!