Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ferencváros: “Nem lefutott a párharc”

Ahogyan arról beszámoltunk, a Bajnokok Ligája selejtezőjének második körében a magyar bajnok Ferencváros 2-0-s győzelmet aratott párharca első mérkőzésén a litván Zalgiris Vilnius csapata felett…

 

Kétgólos előnyből várhatja a BL-selejtező második fordulójának visszavágóját a Ferencváros csapata, és a zöld-fehérek osztrák vezetőedzője, Peter Stöger magabiztossága ellenére óvatosságra szólít fel:

“Szerintem kedvező helyzetből várjuk a visszavágót, jól játszottunk az első mérkőzésen. Talán egy-két góllal szerezhettünk volna többet, hogy még jobb pozícióban legyünk. Komolyan kell vennünk a keddi mérkőzést, hiszen még nem lefutott a párharc. Sok jó dolgot láttam az első mérkőzésen, nem tudnék kiemelni negatívumot. A felkészülés során megfelelő hangsúlyt helyeztünk a pontrúgásokra, hiszen ez jó lehetőséget adhat a gólszerzésre. Kedden az első pillanattól kezdve rendezetten kell játszanunk, nem szabad esélyt adnunk az ellenfélnek a kontrákra. Úgy gondolom, hogy jó eséllyel indulunk a továbbjutást illetően.

A fejlődéshez mindenképpen idő kell, egyelőre lépésről lépésre haladunk, a holnapi mérkőzésen szeretnénk megtenni egy újabb lépést. Támadójátékot szeretnék látni, de megfelelő hangsúlyt kell helyeznünk a védekezésre is. Ha a második meccset is sikerrel vesszük, az azt jelenti, hogy sikerült előrelépnünk.”

A nyáron kinevezett tréner újságírói kérdésre válaszolva elmondta, hogy mivel a Ferencváros központjában rendelkezésre áll műfüves edzőpálya is, ezért nem jelentett problémát a csapatnak, hogy felkészüljön a Zalgiris Vilnius elleni körülményekre.

A párharc visszavágóját ma este 19 órától rendezik meg Litvániában, melyre a Fradi tehát 2-0-s előnnyel utazhat.