Az Inter sztárcsatára után vágyódik az Arsenal – sajtóhír

Szigetországi lapértesülések szerint az Arsenal együttese gólerős támadóval készül megerősíteni keretét a következő idényre, és már egy konkrét kiszemeltjük is van…

(Photo by Fabrizio Carabelli/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)

A The Telegraph értesülései szerint az Arsenal együttese komoly érdeklődést mutat az Inter argentin gólzsákja, a közelmúltban pszichológus segítségét is igénybe vevő Lautaro Martínez nyári megszerzése iránt, miután a közelmúltban lemaradtak a honfitárs Emiliano Buendía leigazolásáról.

A 23 éves támadó évről évre egyre hatékonyabban teljesít a tavalyi olasz bajnok Nerazzurri alkalmazásában, hiszen a bemutatkozó idényben szállított hat találata után, a 2019-2020-as idényben 14-szer talált be a bajnokságban, a Serie A legutóbbi idényét pedig már 17 egységgel fejezte be. Martínez a három év alatt minden sorozatot figyelembe véve 132 találkozó leforgása alatt 49 gólt szerzett a milánói egylet dresszében.

Aktuális szerződése 2023-ig köti őt a csapatához, és a hírek szerint már előrehaladott tárgyalásokat folytat klubjával a megállapodás megújításáról. Mindez persze megfelelő összeg ellenében nem lehet akadálya az átigazolásának, de bizonyára nagyjából 100 millió euró körüli összeget kéne kicsengetni érte. Megszerzéséért az utóbbi időszakban a teljesség igénye nélkül többek közt a Barcelona, a Liverpool és a Real Madrid is bejelentkezett.

Martínez az Inter előtt első felnőtt csapatában, az argentin Racing Club színeiben tevékenykedett. 2018-as debütálása óta 29 mérkőzésen 14 gólt szerzett az argentin válogatottban, és tagja volt az idén nyáron 28 év után újra Copa América-győztes Albiceleste keretének.