Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Arany-kupa: az USA a hosszabbítás végén nyerte meg a tornát – videóval

Magyar idő szerint a hétfő hajnali órákban rendezték az észak-, és közép-amerikai kontinenstorna, az Arany-kupa fináléját a házigazda Egyesült Államok és a legnagyobb esélyes, címvédő Mexikó részvételével…

(Photo by Omar Vega/Getty Images)

Az Egyesült Államok válogatottja hatalmas csatában a hosszabbítás végén 1-0-ra diadalmaskodott a nagy rivális Mexikó felett az Arany-kupa las vegasi fináléjában. Nem sokat tapogatóztak a csapatok, és mindkét fél egyből nekiesett a másiknak, az igazi presztízscsata így rendkívül küzdelmesen zajlott. A helyzetek sem maradtak el, Funes Mori fejesénél Turner bravúrral védett, míg Arriola ziccerben a kapufát találta el, bármelyik csapat megszerezhette volna az előnyt. A játékrész második felében az esélyesebbnek számító “El Tri” egyre inkább ráerőltette akaratát a vendéglátókra, de gólt nem sikerült bevinniük. A fordulás után csak tovább fokozódott a mexikói fölény, de a nagy igyekezet ellenére valamennyi lehetőségük kihasználatlanul maradt. Az amerikaiak csak egy-egy kontra alkalmával tudtak kijönni a szorításból, de a rendes játékidő 0-0-val ért véget. A hosszabbításban is Mexikó próbálkozott többet, de erőfeszítéseiket továbbra sem koronázta siker, majd a 117. percben egy kapu elé ívelt szabadrúgást az Atlanta United előre húzódó hátvédje, Miles Robinson fejelt védhetetlenül a hálóba, mellyel az USA megnyerte az Arany-kupa döntőjét.

Az Egyesült Államok fennállása során hetedik alkalommal hódította el a kontinensbajnoki címet, 2017 után diadalmaskodtak újra.

Arany-kupa, döntő:
Egyesült Államok – Mexikó 1-0 (0-0, 0-0, 0-0) – hosszabbítás után
Gólszerző: M. Robinson (117.), ill.

 

Arany-kupa

Negyeddöntők:
Katar – El Salvador 3-2
Mexikó – Honduras 3-0
Costa Rica – Kanada 0-2
Egyesült Államok – Jamaika 1-0

Elődöntők:
Katar – Egyesült Államok 0-1
Mexikó – Kanada 2-1

Döntő:
Egyesült Államok – Mexikó 1-0 – hosszabbítás után

A góllövőlista élmezőnye

(Tabella: eredmények.com)