Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Juventustól erősített az Atalanta – HIVATALOS

Ahogyan arról korábban többször beszámoltunk, az Atalanta immár valóban megszerezte a Juventus hátvédjét, így zöld utat kapott a bergamóiak Tottenhamhez készülő bekkje…

 

Az Atalanta együttese bejelentette, hogy vételi opcióval kölcsönvette Merih Demiral játékjogát a Juventustól. A beszámolók szerint az új szerzeményt 2.5 millió euróért vették kölcsön és jövő nyáron további 25 millió euróért véglegesíthetik.

A 23 éves tehetséges hátvéd két év alatt nem tudott állandó játéklehetőséget követelni magának, minden sorozatot beleszámítva 32 meccsen viselte a Bianconeri szerelését, a legutóbbi kiírásban 15 bajnoki mérkőzésen számítottak rá. Demiral korábban a Sassuolo csapatában szerepelt, azt megelőzően a török Alanyaspor és a portugál Sporting CP B csapatának labdarúgója volt.

A 22-szeres török válogatott játékos számára nem sikerült fényesen az Európa-bajnokság, hiszen a török válogatott csoportja utolsó helyén végzett nulla ponttal, Demiral pedig még öngólt is vétett a későbbi győztes olaszok elleni nyitómeccsen.

A bergamói egyesület egyúttal arról is tájékoztatást adott, hogy 16 millió euróért cserébe végleg megvásárolta a torinóiaktól Cristian Romero játékjogát, akit a várakozások szerint 50+5 millió euróért értékesítenek rövidesen a Tottenham felé.