Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fiatal olasz támadó az AC Milan célkeresztjében – sajtóhír

Megalapozott olasz sajtóértesülések szerint az AC Milan együttese hamarosan kölcsönben megszerezheti az egykor szupertehetségként számon tartott olasz csatárt…

(Photo by Sylvain Lefevre/Getty Images)

Az olaszországi átigazolási hírekkel foglalkozó Calciomercato portál forrásai szerint az AC Milan csapata a vasárnapi napon tető alá hozhatja Pietro Pellegri kölcsönvételét az AS Monaco együttesétől. A kiszivárgott információk szerint a Rossoneri a fiatal támadó kölcsönvételéért 1 millió eurót fizet, egy év múlva pedig további 7 millió euró ellenében véglegesítheti.

A még mindig csak 20 éves Pellegri a 2016-2017-es szezonban góllal debütált a Genoa színeiben, 15 éves 280 napos korában szerzett találatával a Serie A történetének legfiatalabb gólszerzője volt 1937 óta. Egyúttal ő lett a bajnokság történetének első 2000-es években született gólszerzője és a második 21. századbeli pályára lépője (Moise Kean után). 2018 januárjában a hercegségbeli gárda 25 millió euró ellenében szerződtette a még mindig csak 16 esztendős támadót, azonban Pellegri hiába lett a klub legfiatalabb pályára lépője és eredményes játékosa, rendszerint nem tudott állandó lehetőséget követelni magának.

Pellegri a 2020-2021-es idényben már viszonylag állandó kiegészítő embere lett a Monaco csapatának, 16 pályára lépése alatt azonban csak egyszer volt eredményes.