Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Haaland duplájával és Guerreiro bombagóljával nyert a Dortmund – videóval

A Borussia Dortmund zsinórban harmadik győzelmét szerette volna megszerezni, az első négy fordulóig veretlen Union Berlint látta vendégül Rose csapata.

(Photo by Alex Gottschalk/DeFodi Images via Getty Images)

Nagyszerűen kezdte a meccset az Union, Taiwo Awoniyi már az első percben betalált, de les miatt érvénytelenítették a gólját. A 10. percben már a Dortmund veszélyeztetett, sőt Guerreiro bombája a kapuban kötött ki (1-0). Ezután fölényben játszott a Borussia, a hazaiak több lehetőséget is kidolgoztak. A 24. minutumban pedig meg is duplázta előnyét a hazai csapat, Haaland fejelt Luthe kapujába (2-0). Az első félidő második részében is a Borussia akarata érvényesült, de újabb gól már nem született az első 45 percben. A második játékrészben sem kellett sokat várni az első gólra, Friedrich ért szerencsétlenül a labdába a saját kapuja előtt, öngólt szerzett (3-0). Ekkor azt hihettük eldőlt a három pont sorsa, de az 57. percben tizenegyeshez jutott az Union Berlin, melyet Kruse értékesített (3-1). Pár perccel később a hazaiak is büntetőt reklamáltak, de Reus esése nem ért tizenegyest a játékvezetőnél. A hajrára aztán ismét felpörögtek az események, a 81. percben Voglsammer fejesgóljával tovább zárkóztak a berliniek, ekkor felcsillant előttük a pontszerzés reménye (3-2). Azonban a 83. percben Haaland lehűtötte a kedélyeket, remekül emelt Luthe fölött a kapuba (4-2). Az utolsó percekben Reus egy szabadrúgásból eltalálta a kapufát, de újabb gól már nem született, így gólzáporos meccsen tartotta otthon a három pontot a Dortmund.

Borussia Dortmund – Union Berlin 4-2 (2-0)
Gólszerzők: Guerreiro (10.), Haaland (24., 83.), Friedrich (52. – öndól), ill. Kruse (57. – tizenegyesből), Voglsammer (81.)

Az 5. forduló eredményei és további programja:

Szombat:
Augsburg – B. Mönchengladbach 1-0
Bayern München – Bochum 7-0
Bielefeld – Hoffenheim 0-0
Mainz – Freiburg 0-0
Köln – RB Leipzig 1-1
Vasárnap:
Stuttgart – Bayer Leverkusen 1-3
Borussia Dortmund – Union Berlin 4-2
Wolfsburg – Eintracht Frankfurt

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista élmezőnye: