Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: hátrányból fordítva harcolta ki első győzelmét a Juventus – videóval

Az olasz bajnokság (Serie A) hétközi, 5. fordulójának első szerdai mérkőzései közt a nyeretlen rekordbajnok Juventus együttese a Spezia otthonába látogatott…

(Photo by Gabriele Maltinti/Getty Images)

Négy nyeretlen mérkőzés után a Juventus az ötödik fordulóban 3-2-es győzelmet aratott a Spezia vendégeként, így Massimiliano Allegri csapata heroikus küzdelemben végre megszerezte idénybeli első sikerét. Bár a vendégek az első percektől fogva kezdeményezőbben léptek fel, sokáig nem született találat. Aztán az első félóra végéhez közeledve Rabiot tovább fejelt labdáját Moise Kean laposan juttatta Zoet ketrecébe. (1-0) Alig öt percig örülhettek a Juve hívei, ekkor ugyanis a Spezia ghánai légiósa, Emmanuel Gyasi egy kiválóan eltalált lövéssel egyenlítette ki a mérkőzés állását. (1-1)

A második félidőt is a torinói gárda kezdte aktívabban, de hiába szorította kapuja elé ellenfelét, a 49. percben a Spezia lefordult róluk, Maggiore hosszan előre vágott labdáját követően pedig Janis Antiste szerzett ziccergólt Szczesny kapujának rövid sarkába. (2-1) Kezdett egyre inkább égni a talaj a Juventus talpa alatt, egyre görcsösebben támadtak, mintha semmi nem akart volna összejönni számukra. A második etap derekánál aztán Federico Chiesa kaparta ki a gesztenyét az egyenlítéshez, és Morata lekészítését követően közvetlen közelről tudott eredményes lenni. (2-2) Vérszemet kapott a Juventus, és néhány újabb minutummal később egy szöglet utáni lecsorgó labdát a tizenegyespont magasságából Matthijs de Ligt lőtt védhetetlenül a hálóba. (2-3) Ezzel pedig a Juve mindhárom pontot elvitte a Stadio Alberto Piccóból és idénybeli első sikerével felkapaszkodott a 12. helyre, amely reményeik szerint a fordulópontot jelenthet számukra a folytatásban.

Spezia – Juventus 2-3 (1-1)
Gólszerzők: Gyasi (33.), Antiste (49.), ill. Kean (28.), Chiesa (66.), de Ligt (72.)

 

Az 5. forduló eddigi eredményei és további programja

Kedd
Bologna 2–2 Genoa
Atalanta 2–1 Sassuolo
Fiorentina 1–3 Inter

Szerda
Salernitana 2–2 Hellas Verona
Spezia 2–3 Juventus
20:45 AC Milan – Venezia (tv: Sport 2)
20:45 Cagliari – Empoli

Csütörtök
18:30 Sampdoria – Napoli
18:30 Torino – Lazio (tv: Sport 2)
20:45 AS Roma – Udinese (tv: Sport 2)

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye