Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Sztármenedzsert nézett ki a PL újgazdag klubja

Ahogyan arról beszámoltunk, az angol bajnokságban (Premier League) jelenleg igencsak szerényen teljesítő Newcastle United tulajdonjogait megvásárolta a Szaúd-arábiai állami befektetési alap (PIF), amelyek jelentős anyagi lehetőségeket nyitottak meg a klub előtt…

 

Steve Bruce menedzser már felkészült a menesztésére, miközben a La Gazzetta dello Sport információi szerint a Newcastle United új menedzsere a jelenleg kispad nélküli Antonio Conte lehet, aki mostanság szakkommentátorként tevékenykedik.

Az olasz szakember a 2020-2021-es idényben olasz bajnokságot nyert az Inter csapatával, ám nem tudtak megegyezni a folytatásról, így távozott a milánóiaktól, azóta pedig munkanélküli. Conte idén az ötödik bajnoki címét ünnepelte edzői pályafutása során a harmadik különböző csapat élén.

Conte két évvel ezelőtt került kinevezésre az Inter kispadjára, első évében a bajnokságban a második helyen végeztek és döntőt játszottak az Európa-ligában, míg a második szezonban bár a BL-csoportjukban utolsó helyen zárták, tavasszal imponáló magabiztossággal, hetekkel a bajnokság vége előtt bezsebelték a Scudettót.

A Juventus mostanáig tartó hegemóniája Conte irányításával kezdődött, az első három bajnoki címet vele nyerte az együttes, a tréner később a Chelsea-vel megnyerte a PL-t 2017-ben (és egy évvel később a FA-kupát is), most pedig a milánói gárdát juttatta a bajnokság tetejére.

A korábban az olasz válogatottat is irányító 51 éves leccei szakember időről időre rendszerint felmerül egy-egy edzőt váltó klubbal kapcsolatosan.