Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Mancini rekorder lett az olasz válogatott élén

Ahogyan arról beszámoltunk, az olasz válogatott szerezte meg a bronzérmet a Nemzetek Ligája négyesdöntőjében, miután a házigazda 2-1-re legyőzte Belgiumot a harmadik helyért zajló összecsapáson…

(Photo by Chris Ricco – UEFA/UEFA via Getty Images)

Az olasz válogatott történetében Roberto Mancini érte el a legkevesebb idő alatt a 30 győzelmet, hiszen a szakember számára a belgák elleni mindössze a 44. mérkőzése volt az Azzurri kispadján.

“Láthattuk Olaszországot Spanyolország ellen játszani az Európa-bajnokságonde tíz emberrel azért nehezebb futballozni. A piros lap nélkül a maihoz hasonló teljesítményt nyújthattunk volna. Többféle lehetőségünk van a középpályán, ma többen is megmutatták, hogy mire képesek.” Chiesa a jobb és a bal oldalon is bevethető, neki mindegy, hol kell játszania. Rendkívül fontos játékosunk, ugyanakkor mellett még Berardi, Raspadori és Kean is kiválóan teljesített.”

A négyszeres világbajnok válogatottat idén nyáron Eb-győzelemhez segítő 56 éves szakembert megelőzően korábban soha senki nem volt képes hasonló eredményre, noha az olasz nemzeti együttest az évek során számtalan legendás edzőfejedelem dirigálta.

Ráadásul Mancini irányításával az olasz csapat egymást követő 37 mérkőzésen át nem talált legyőzőre, ezzel még szeptemberben megdöntötték a brazil és a spanyol korábbi világcsúcsát. Mindketten 35-35 meccset vívtak meg vereség nélkül, előbbi 1993 és 1996, utóbbi 2007 és 2009 között hajtotta végre nem mindennapi szériáját.