Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A FIFA már vizsgálja a szurkolói rendbontást

Ahogyan arról beszámoltunk, a magyar válogatott kedd este 1-1-es döntetlent játszott Anglia ellen a Wembley-ben világbajnoki selejtezőn…

(Photo by Marc Atkins/Getty Images)

A szigetországi sajtó a mérkőzés másnapján természetesen tele van azokkal a hírekkel, mely szerint a rendőrök a meccs alatt összetűzésbe keveredtek a vendégszektorban a magyar szurkolókkal. A beszámolók szerint a FIFA már vizsgálatot kezdeményezett a történtek miatt.

A The Guardian a helyi rendőrségre hivatkozva úgy tudja, szurkoló a mérkőzést segítő egyik rendezőre tett rasszista megjegyzést, a rendőrség emiatt ment be a magyar szektorba. A felvételek tanúsága szerint a magyar szurkolók közt helyet foglaló lengyel drukkerekkel csapott össze a helyi rendőrség, azonban a drukkerek könnyedén verték vissza a hivatalos emberek rendcsinálási szándékát.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Budapesten azt nyilatkozta, egy magyar és egy lengyel szurkolót tartóztattak le kedden Londonban. Elmondta: a mérkőzésen „magyar és lengyel szurkolók biztatták közösen a magyar válogatottat, sikerrel”.