Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

RB Leipzig: Marsch nehezen fogadja el, hogy a BL-ben nem lehet hibázni

Ugyan megnehezítette a Paris Saint-Germain dolgát, Kylian Mbappé és Lionel Messi klasszisa döntő hátrány volt a Leipzig számára. A német együttes három forduló után pont nélkül áll a Bajnokok Ligája „A” csoportjában.

(Photo by Harry Langer/DeFodi Images via Getty Images)

Nem sok jót várhatott tegnap este a lipcsei együttes a sokkal erősebb kerettel rendelkező PSG ellen. Jesse Marsch tulajdonképpen már a mérkőzés előtt feltette kezeit, miszerint „Lionel Messi ellen akár hét védővel is kiállhatnánk…”. Nos, végül nem ennyi bekkel játszott a Red Bull által megtolt gárda. A vendégek becsülettel helytálltak, sőt még vezettek is 2-1-re Párizsban, ám végül beigazolódott a papírforma.

Három meccsen három vereség a Leipzig mérlege a BL-ben, a bajnokságban pedig szintén szenvednek Gulácsi Péterék. Igaz, a magyar válogatott kapusa, sőt még Willy Orban is a jobbak közé tartozik a csapatban. Sajnos Szoboszlai Dominik tegnap még csak be se állhatott a padról. Marsch edző állása egyre nagyobb veszélyben lehet, de az újabb vereség után higgadta nyilatkozott:

„Jól játszottunk, és irányítottunk a meccs nagy részében. Ez nehéz helyzetbe hozta a Paris Saint-Germaint. Megszereztük a vezetést is, jó helyzetben voltunk, de nagyokat hibáztunk, és így nehéz elfogadni a végeredményt. Messi és Mbappé nem igényel sok időt vagy teret a gólszerzéshez. Ha túl akarunk élni ebben a sorozatban, nem szabad hibázni.”

– füstölgött az amerikai tréner.

A Leipzig a hétvégén a Greuther Fürth elleni bajnokin javíthat.