Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fernando Gagót bemutatta új csapata

A korábbi várakozásoknak megfelelően a rövid ideje munkanélküli fiatal edzőt az argentin bajnokság (Liga Profesional) egyik patinás csapatának kispadjára nevezték ki…

 

Az argentin bajnokságban (Liga Profesional) szereplő Racing Club csapata Fernando Gagót nevezte ki újdonsült vezetőedzőjének, miután a klub szurkolói elégedetlenek voltak a Juan Antonio Pizzi menesztése óta az elmúlt hónapokban megbízott edzőként tevékenykedő Claudio Úbeda munkájával. A fiatal tréner bemutató sajtótájékoztatójára a csütörtöki napon került sor:

“Szeretem a kihívásokat. Megpróbálok olyan csapatot csinálni, amelyet öröm nézni, mindig győzelemre játszani és 90 percen át végig küzd.”

A még mindig csak 35 éves egykori sérülékeny középpályás idén januárban került kinevezésre az Aldosivi kispadjára, ám a jelenlegi kiírás első 13 fordulója alatt csupán 13 pontot szereztek, ráadásul a legutóbbi hat meccset kivétel nélkül elvesztették. Gago a nyolc hónap alatt minden sorozatot figyelembe véve 26 meccsen irányította a csapatot, melyből hetet nyertek meg 16 vereség és három döntetlen mellett.

Újdonsült csapata 16 forduló alatt szerzett 22 pontjával a 26 csapatos argentin bajnoki mezőny tizenegyedik helyén tanyázik. Gago a hétközi fordulóban még nem, de a hétvégén már minden bizonnyal leülhet a Racing kispadjára.