Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nem sztáredzőt nevezhet ki a Newcastle – sajtóhír

Mióta a szaúdiak megvették a Newcastle United csapatát, folyamatosan találgatják, hogy melyik játékos vagy edző csatlakozhat a PL újgazdag együtteséhez…

Steve Bruce menedzser kirúgása után felerősödtek a spekulációk, hogy ki lesz a Newcastle United következő kormányosa. Az átigazolási szakértő, Fabrizio Romano értesülései szerint bár hangzatos lenne, a “szarkák” nem tárgyalnak igazi nagyágyúval (Antonio Conte vagy Zinédine Zidane kizárható), és az új menedzser minden bizonnyal Paulo Fonseca vagy Lucien Favre lesz.

A legutóbb az AS Roma csapatát irányító portugál edző 2019 nyarán került a “farkasok” kispadjára, melynek élén két évet töltött. Ám mivel mindkét alkalommal lecsúsztak az európai elitligában indulás esélyéről, a múlt idényben pedig az Európa-liga elődöntőjében súlyos pofonba szaladtak bele a Manchester United ellen, kiadták az útját. A nyáron Fonseca bár sokáig tárgyalt a Tottenham vezetőségével, végül nem jött össze a PL-szerződés, most ismét kinyílhatnak a kapuk előtte.

A 63 éves svájci szakember utoljára két és fél éven át a Borussia Dortmund csapatát irányította tavaly decemberig bezárólag, azóta munkanélküli. Favre előtte a Borussia Mönchengladbach (2011-2015) és az OGC Nice (2016-2018) edzője volt, a PL-ben még soha nem dolgozott.

A Newcastle tulajdonjogait a közelmúltban vásárolta meg a Szaúd-arábiai állami befektetési alap (PIF), amelyek jelentős anyagi lehetőségeket nyitottak meg a klub előtt, és a klub azonnal új menedzser érkezését helyezte előtérbe