Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Dzsudzsák: “Nincs se mentségünk, se magyarázat, se kifogás”

Ahogyan arról beszámoltunk, a magyar bajnokság (OTP Bank Liga) vasárnapi játéknapján a Debrecen csapata hazai környezetben szenvedett 3-0-s vereséget a Puskás Akadémia ellen…

(Photo by Massimo Insabato/Archivio Massimo Insabato/Mondadori Portfolio via Getty Images)

A Debrecen megsemmisítő hazai veresége után a minap Hajós Alfréd-díjat kapó Dzsudzsák Balázs rendkívül csalódottan és kifejezetten kritikusan értékelt:

“Ez az a pillanat, amikor mélyen magunkba kell nézni. Nem von le semmit a Puskás sikeréből, hogy mi vertük meg saját magunkat, ezt még úgy is ki merem jelenteni, hogy abszolút nem éreztem az átütőerőt a csapaton. De a mai mérkőzésre nincs se mentségünk, se magyarázat, se kifogás.

Megannyi mérkőzést az utolsó pillanatban buktunk el, így a múlt heti mezőkövesdit vagy a kisvárdait. Egy dolog, hogy rosszul játszol, de akkor is foggal körömmel kell megtenni mindent az egy pont megszerzéséért. Amikor vezetünk, akkor nem tudjuk megtartani, mint a Fehérvár ellen. Ezek mind-mind azok az apró dolgok, amiért most krízisről beszélünk.

Nagyon óvatosan kell bánni mind a szavakkal, mind azzal, amit cselekszünk. Abszolút átérzem és vállalom a felelősséget azért, hogy a csapat itt tart. Már megtanultam, voltam egy párszor ebbe a szituációba, és nem szeretnék se olyat mondani, ami degradáló, se olyat, amivel később még nagyobb problémát generálok. Az öltözőn belül kell ezt kezelnünk. Van feladat bőven, biztos vagyok benne, hogy fel fogunk belőle állni.”

A csapatkapitány szót ejtett a szurkolók elégedetlenségéről: “vállaltuk azt is, hogy odamentünk és meghallgattuk a véleményüket. A szíve joguk, de hiszem azt, hogy ők is azon vannak, mint ahogy mi is, hogy ne a tizedik helyen legyünk, hanem sokkal feljebb.”

A másodosztályból frissen visszatérő Loki az OTP Bank Liga utolsó bennmaradást érő tizedik helyén tanyázik tíz forduló alatt szerzett kilenc pontjával.