Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: könnyed sikerével ismét listavezető a Napoli! – videóval

Az olasz bajnokság (Serie A) 10. fordulójának zárómérkőzésén a Napoli a Bolognát látta vendégül. A találkozót végül a hazaiak nagyon simán 3:0-ra nyerték meg, a vártnál jóval kisebb ellenállást tanúsító Mihajlovic legénységgel szemben.

(Photo by Francesco Pecoraro/Getty Images)

Nagyon jól kezdte a mérkőzést Luciano Spalletti csapata, amely már az első percektől igyekezett tudatosítani, hogy itt csak a 3 pont elfogadható számukra. Az első komoly lehetőség Insigne előtt adódott, de a csapatkapitány emelése végül nem jutott a hálóba, miután Medel kifejelte a játékszert a kapu torkából. Nem sokkal később viszont már megszerezték a vezetést a hazaiak Fabián Ruiz bombagóljával, 1-0! Az előny megszerzése után sem lassított a Napoli, de a Bologna jól állta a sarat a játékrész utolsó részéig. Ekkor ugyanis egy beadásnál Medel kézzel ért a labdába, a játékvezető pedig büntetőt ítélt. A tizenegyeshez Insigne állt oda, ő pedig nem hibázta el a komoly lehetőséget (2-0), így megnyugtató előnnyel vonulhatott a szünetre a Napoli.

A második játékrész első komoly lehetőségét is a hazaiak dolgozták ki. Ekkor Osimhen fordult le a védőjéről, de lövése kevéssel célt tévesztett. Pár perccel később ismét a nigériai támadó volt a főszereplő, miután egy büntetőt harcolt ki a csapatának. Az ítéletvégrehajtó ismét Insigne volt, az olasz játékos lába pedig ezúttal sem remegett meg, 3-0! A mérkőzés utolsó negyedében is számos lehetősége volt még a Napolinak, hogy tovább növelje az előnyét, de ezek rendre kimaradtak. Ennek ellenére rendkívül simán múlták felül a Bolognát, amely egy szabadrúgáson kívül egyetlen veszélyes helyzetet sem tudott kialakítani. Ezzel a sikerrel ismét a tabella élére ugrott Luciano Spalletti legénysége.

Napoli – Bologna 3-0 (2-0)
Helyszín:
Stadio Diego Armando Maradona Vezette: M. Serra
Gólszerzők: F. Ruiz (18.), Insigne (41., 62. – mindkettő büntetőből) ill.-
Sárga lapok: Anguissa (33.) ill. Medel (40.), De Silvestri (40.)
Kiállítás: -ill.-

Napoli: Ospina – Rui (Ghoulam 87.), Koulibaly, Rrahmani, Di Lorenzo – Ruiz, Anguissa (Demme 75.), Elmas (Mertens 75.) – Insigne (Zielinski 65.), Osimhen, Lozano (Politano 65.) Vezetőedző: Luciano Spalletti

Bologna: Skorupski – Theate, Medel, De Silvestri – Mbaye (Skov Olsen 62.), Svanberg, Dominguez (Binks 76.), Hickey (Dijks 81.) -Vignato (Sansone 75.), Orsolini, Barrow (Van Hooijdonk 81.) Vezetőedző: Sinisa Mihajlovic

A mérkőzés összefoglalója:

A 10. forduló eredményei:

Kedd:
Spezia 1-1 Genoa
Venezia 1-2 Salernitana
AC Milan 1-0 Torino

Szerda:
Juventus 1-2 Sassuolo
Sampdoria 1-3 Atalanta
Udinese 1-1 Verona
Cagliari 1–2 AS Roma
Empoli 0-2 Inter
Lazio 1-0 Fiorentina

Csütörtök:
Napoli 3-0 Bologna

 

A bajnokság aktuális állása:

 

A góllövőlista állása: