Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: nem lesz magyar csapat tavasszal az európai kupaporondon – videóval

A glasgow-i meccs után a Groupamában is győzni tudott a skót bajnok, így eldőlt, hogy a Ferencváros biztosan nem folytathatja az Európa-konferencialigában sem tavasszal.

(Photo by Laszlo Szirtesi/Getty Images)

1. félidő: Már a harmadik percben bajba került a Fradi, ekkor Civic kapott rossz labdát hátul, a balbekk nem tudta átvenni a labdát, melyre Abada csapott le, majd Furuhashi elé tálalt, aki értékesítette a ziccert (0-1). Szerencsére gyorsan sikerült egyenlíteni, a 11. minutumban Zubkov megpattanó beadása hullott Joe Hart kapujába (1-1). Ezután inkább a Celtic akarata érvényesült, a 23. percben Jota lövése pattant be a kapufáról (1-2). Az újabb kapott gól után stabilizálni tudta védekezését a Ferencváros, de továbbra is inkább a skótok támadtak. A 44. percben Turnbull lőtt, de Bogdán hárított.

2. félidő: A második játékrész a magyar bajnok helyzetével indult, a 49. percben Tokmac lövése csattant a lécen. Nem sokkal később már a Celtic veszélyeztetett, de Ralston fejese is kifelé pattant a kapufáról. Az 59. percben Furuhashi került helyzetbe, de blokkolni tudott az egyik hazai védő. A 60. percben viszont már nem sikerült menteni, Furuhashi tálalt Abada elé, aki kettőre növelte a vendégek előnyét (1-3). Ezután cserékkel igyekezte frissíteni csapatát Stöger, míg Postecoglou stabilizálta a skótokat. Kicsit leült a meccs, majd a hajrára felpörgött a Fradi, a 86. percben Ryan Mmaee passza után Uzuni lőtte ki a bal alsót (2-3). Az utolsó pillanatokban próbált egyenlíteni a Ferencváros, de Szánthó lövése fölé ment, így a Celtic elvitte a három pontot Budapestről.

Ferencváros – Celtic 2-3 (1-2)
Helyszín:
Groupama Aréna – 16.500 néző; Vezette: Verissimo
Gólszerzők: Zubkov (11.), Uzuni (86.), ill. Furuhashi (3.), Jota (23.), Abada (60.)
Sárga lap: S. Mmaee (91.), ill. Welsh (10.)

Ferencváros: Bogdán – Somália, Blazic, S. Mmaee, Civic (Cabraja 73.) – Laidouni, Vécsei (Loncar 73.) – Tokmac (R. Mmaee 67.), Zachariassen (Mak 67.), Zubkov (Szánthó 81.) – Uzuni. Vezetőedző: Peter Stöger

Celtic: Hart – Ralston, Carter-Vickers, Welsh (Scales 89.), Juranovic– Turnbull, Bitton (McCarthy 78.), C. McGregor – Abada (Forrest 70.), Furuhasi (Giakoumakis 70.), Jota (Johnston 70.). Vezetőedző: Ange Postecoglou

A csoport másik mérkőzésén:
Bayer Leverkusen – Real Betis 4-0

A G-csoport jelenlegi állása: