Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FC Barcelona: úgy tűnik Xavi máris döntött Dembéléről

Az elmúlt lassan négy és fél szezon alatt mindössze száztizenkilenc mérkőzésen viselte az FC Barcelona mezét Ousmane Dembélé. A világbajnok szélső sérülékenysége elképesztő, ám a jelek szerint reménykedhet, hogy Xavi Hernández még nem mondott le róla.

(Photo by Stanislav Vedmid/DeFodi Images via Getty Imagess)

Mint ismert, nemrég véget ért a hercehurca, és valóban a legendás Xavi Hernández lett az FC Barcelona vezetőedzője, miután a közelmúltban kirúgásra került Ronald Koeman. A holland szakember helyét átvevő egykori középpályásnak rengeteg dolga lesz Katarból hazatérve, ugyanis mindenekelőtt a keretet kell ahhoz igazítania, amellyel a lehető legjobb eredményeket szeretné elérni.

Természetesen ilyenkor megindulnak a találgatások, hogy kik érkezhetnek, illetve kik távozhatnak a Camp Nou-ból. A sérülékeny Dembélé akár félthetné is barcelonai pályafutását az edzőváltásból kifolyólag, ám Xavi igyekezte megnyugtatni a 24 éves francia támadót:

„A klubbal együtt kiértékeljük a helyzetet, és döntünk. Hamarosan már azon fogunk dolgozni, hogy megerősítsük a csapatot. Vannak lehetőségeink. Számomra fontos, hogy a meccs minden pillanatában legyenek olyan játékosaim, akik világosan értsék, hogy mit kell csinálni. Dembélé számomra a világ egyik legjobb játékosa lehetne a posztján, de dolgozni kell vele és a maximumot várjuk tőle. Ez csak rajta múlik, a mentalitásától, a sérüléseitől és a teljesítményétől.”

– adta meg az esélyt virtuálisan, Xavi.

Dembélé a mostani idényben egyetlen találkozón szerepelhetett a Barcában. A Dinamo Kijev elleni Bajnokok Ligája meccsen kapott huszonöt percet az elmúlt hét közepén.