Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az MLS-ben folytatja az argentin tehetség

Noha már nyáron is szóba került a klubváltása, akkor még meghiúsult, saját bevallása szerint télen mindenképpen az MLS-be szerződik napjaink egyik legnagyobb argentin tehetsége…

(Photo by Gustavo Garello/Jam Media/Getty Images)

Egybehangzó helyi sajtóértesülések szerint az argentin bajnokságban (Liga Profesional) szereplő Vélez Sarsfield tehetséges karmestere, Thiago Almada rövidesen 2026-ig szóló megállapodást köthet az Atlanta United együttesével, melyet a minap a labdarúgó is megerősített:

“Minden adott az átigazolásomhoz. Pár hónappal ezelőtt is szó volt róla, de végül már kicsit késő volt, azonban decemberre vagy januárra sínen lesz a klubváltásom. Sokat gondolkodtunk az ügynökömmel és a családommal, s arra a döntésre jutottunk, hogy az MLS-ben lesz egy-két jó szezonom, akkor komoly lehetőségem lesz Európába igazolni. A leendő csapatom menedzsmentje is mindenben támogatni fog, tisztában vannak vele, hogy az a célom, hogy néhány éven belül továbbálljak majd tőlük Európa felé.”

A 20 éves tehetség fiatal kora ellenére már évek óta klubja meghatározó játékosa. Almada a Vélez színeiben minden sorozatot figyelembe véve 95 mérkőzés alatt 24 találatot és 11 előkészítést regisztrált profi pályafutása során. Az aktuális kiírásban négy-négy gól és gólpassz a mérlege.

A hatalmas ígéretként számon tartott irányítót az argentin sajtó nemes egyszerűséggel csak “új Messiként” aposztrofálja, a korábbi híresztelések szerint a Manchester City és az Inter is figyelte őt.