Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: újabb játékoslegenda térhet vissza a klubhoz

Ahogy arról beszámoltunk, nagyon valószínű, hogy Dani Alves visszatér a Barcelonához, előtte pedig Xavi Hernandez vette át a vezetőedzői pozíciót a klubnál. Most korábbi játékoslegendájuk, Andres Iniesta nyilatkozta azt, hogy visszatérne korábbi sikereinek helyszínére.

(Photo by Power Sport Images/Getty Images)

A jelenleg a japán élvonalban futballozó Andrés Iniesta kijelentette, hogy szeretne visszatérni előző együtteséhez, az FC Barcelonához.

A spanyol középpályás a Radio Catalunyának nyilatkozva úgy fogalmazott, segíteni akar volt csapatának, bár nem tudja, milyen  minőségében tudja ezt megtenni.

“Szeretnék visszatérni az otthonomba, hogy segítsek. Utálom így látni a Barcelonát, nézni, ahogy a csapattársak szenvednek, sajnálom a szurkolókat és az újoncokat is, akik nem tudják elérni a kívánt eredményt. Amikor azok szenvednek, akiket szeretsz, az fáj”

– jelentette ki a Barca ex-csapatkapitánya, aki 2002 és 2018 között 442 mérkőzésen szerepelt a katalánok elitalakulatában, s 32 trófea birtokosaként írt alá 2018 májusában a Vissel Kobe együtteséhez.

A 37 éves Iniesta, aki 2006-tól 2018-ig 131 alkalommal játszott a spanyol válogatottban, a Barcelonával kilencszer volt spanyol bajnok, hatszor Király Kupa-győztes, hétszer nyerte meg a spanyol szuperkupát, négyszer a Bajnokok Ligáját, háromszor az európai szuperkupát és a klubvilágbajnokságot.

A Barcánál a múlt hét végén jelentették be, hogy az új vezetőedző – a gyenge eredmények miatt menesztett holland Ronald Koeman utódjaként – Xavi, a katalán klub egy másik korábbi legendás játékosa lett, aki annak idején Iniestával együtt sikert sikerre halmozott a csapattal, írja az MTI.