Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kinevezték a Manchester United ideiglenes menedzserét – HIVATALOS

Az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester United csapata hivatalos oldalain keresztül jelentette be, hogy a szezon végéig Ralf Rangnick veszi át a csapat irányítását.

 

(Photo by Roland Krivec/DeFodi Images via Getty Images)

Hivatalossá vált, amiről már napok óta cikkez a sportsajtó, miszerint Ralf Rangnick lesz a Manchester United ideiglenes menedzsere a jelenlegi, 2021/22-es szezon végéig. A német szakember ezt követően még két további évig az angol klubnál marad tanácsadói pozícióban. 

John Murtough, az MU sportigazgatója elmondta, hogy Rangnick az egyik leginnovatívabb edző jelenleg Európában és ezért végig ő volt az első számú jelöltjük a pozícióra.

“Nagyon izgatott vagyok, hogy csatlakozhatok a Manchester Unitedhoz, ahol arra fogok koncentrálni, hogy egy sikeres szezont zárjunk. A keret tele van tehetségekkel, fiatal játékosokkal és tapasztaltakkal is. A célom, hogy a következő hat hónapban segítsem ezeket a játékosokat, hogy elérjék a legjobb formájukat mind egyénileg, de ami még fontosabb, mind csapatszinten is. Mindezek mellett örülök, hogy tanácsadóként hosszabb távon is a klubnál maradhatok.”

A Manchester United november 21-én menesztette menedzseri posztjáról Ole Gunnar Solskjaert, az ezt követő két mérkőzésen pedig ideiglenesen Michael Carrick irányította az együttest. A Bajnokok Ligájában győzelmet és csoportelsőséget ünnepelhettek a Villarreal ellen, míg a bajnokság vasárnap 1-1-es döntetlent játszottak a Chelsea ellen.