Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Horvát Kupa: kiesett a címvédő

Lejátszották az utolsó negyeddöntőket is a Horvát Kupában, amely után nagy meglepetésre kiesett a címvédő Dinamo Zagreb, azonban az elődöntőben két honfitársunk is pályára léphet.

A bajnokságban az utóbbi hetekben hektikus formát mutató Dinamo hazai pályán szenvedett 3-1-es vereséget a Rijeka ellen. A találkozó igazi csemegének ígérkezett, hiszen a legutóbbi három kiírást ez a két csapat nyerte meg. A Dinamo tavalyi győzelme előtt a Rijeka egymásután kétszer ért fel a csúcsra. A vendég gárda bekezdett és fél óra elteltével, már két gólos előny birtokában volt. Ugyan a Dinamonak sikerült a szépítés a hajrában, a hosszabbításban Muric bebiztosította a továbbjutást.

Dinamo Zagreb – Rijeka 1-3 (0-2)
Gólszerzők: Tolic (73.) ill. Obregon (27.), Drmic (29.), Muric (90.+8)

A másik mai találkozón, a Kleinheisler Lászlót foglalkoztató Osijek, csak büntetőpárbajban tudott túllépni a bajnokságban a bennmaradásért küzdő Slaven Belupo ellen. A találkozó a rendes játékidőben is óriási izgalmakat hozott, az első félidőben az Osijek gólját les miatt érvénytelenítette a VAR, míg a második félidőben mindkét gárda kihagyott egy-egy büntetőt, a hosszabbításban pedig mindkét csapat megfogyatkozott.
A 37-szeres magyar válogatott középpályás 71 percet játszott a találkozón.

Osijek – Slaven Belupo 0-0 (0-0) b.u. 5-4
Gólszerzők:ill.
Kiállítva: Zaper (94.) ill. Kvrzic (108.)

A tegnapi mérkőzéseken is kijutott az izgalmakból. Lovrencsics Gergő végig játszotta a Hajduk Split Lokomotiv Zagreb elleni találkozóját. A Hajduk a meccs legelején megszerezte a vezetést, azonban a zágrábiak, még az első félidő hosszabbításában egyenlíteni tudott. A második félidőben aztán kinyíltak a gólcsapok, a Hajduk öt érvényes és egy les miatt érvénytelenített gólt szerzett és magabiztosan lépett tovább. Lovrencsics végig játszotta a találkozót és a 90. percben kiosztott egy gólpasszt.

Lokomotiv Zagreb – Hajduk Split 3-6 (1-1)
Gólszerzők: Pivaric (45.+2), Dabro (59.), Elez (90.+4- öngól) ill. Krovinovic (7.), Atanasov (51., 66.), Ljubicic (53.), Livaja (57.), Sahiti (90.)

A két középcsapat, a Gorica és a Istra párharca is büntetőpárbaj után dőlt el. A vendég Istra 19 éves támadója, Drena Beljo kétszer szerezte meg csapatának a vezetést, másodjára tíz perccel a vége előtt, mégsem örülhetett a végén. A Gorica mindkét félidő hosszabbításában szerzett egy-egy gólt, majd a büntetőpárbajt is megnyerte.

Gorica – Istra 2-2 (1-1) b.u. 4-2
Gólszerzők: Dieye (45.+2), Lovric (90.+6) ill. Drena Beljo (11., 80.)