Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Chelsea korábbi sztárja szerint Szalai sokat tanulhatna Londonban

Az elmúlt hetekben volt erőteljes téma Szalai Attila Chelsea-hez való igazolása. A Fenerbahce magyar válogatott védője alig egy év a törökök játékosa, de máris a Süper Lig egyik legértékesebbjének számít. Vajon mi a pletyka realitása?

(Photo by Nick England – UEFA/UEFA via Getty Images)

Arról már tegnap is értekeztünk, hogy a Chelsea-nek a szezon végeztével védőgondjai lehetnek. Több, lejáró szerződésű bekk is alapembernek számít a londoniaknál, így okozva jelentős fejfájást Thomas Tuchelnek. Állítólag csak a Fenerbahce által gerjesztett pletykáról van szó, ha Szalai Attila és a „Kékek” kapcsolatát említjük. Egyes hírek szerint az isztambuliak csupán a magyar játékos árát kívánták felverni a transzferpiacon.

Szalai tehetségéről, és lehetséges átigazolásáról kérdezte az M4 Sporthíradója a Chelsea korábbi sztárját (2001-2006), William Gallas-t. Az ex-francia válogatott védő manapság a Zalaegerszeg ifjúsági edzője:

„Szalai Attilát már lttam játszani, remek védő kiváló adottságokkal. Gyors és erős. Még fiatal, de ha tényleg a Chelsea-vel lépne szintet, akkor a világ legjobbjaitól tanulhat. Sőt, a világ legjobb csatárai ellen szerepelhetne, ha jól oldaná meg a feladatait.”

– adott a korábbi pletykának némi reális talajt, illetve szép jövőképet az érintettnek, Gallas.

A 23 esztendős Szalai Attila szerződése 2025-ig érvényes a Fenerrel.