Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: A Bayern nyerte a 100 percig tartó Klassikert! – videóval

A német bajnokság (Bundesliga) 14. fordulójának szombat esti mérkőzésén a 2. helyezett Borussia Dortmund a listavezető Bayern Münchent látta vendégül a der Klassikeren.

(Photo by Bernd Thissen/picture alliance via Getty Images)

Mind a két csapat nagyon bekezdett a mérkőzésen, de a Bayern védelme nem állt a helyzet magaslatán. Az 5. percben a Dortmund ezt ki is tudta használni, miután Brandt egy szép cselt bevetve átverte Daviest, majd mattolta Neuert, 1-0! A hazaiak előnye azonban nem tartott sokáig, ugyanis Hummels utolsó emberként nagy hibát vétett, amit Lewandowski ki is használt, és kiegyenlítette az állást, 1-1! Az egyenlítést követően a Bayern tudta magához ragadni az irányítást, de a Dortmund is veszélyes ellentámadásokat tudott vezetni. Már úgy nézett ki, hogy nem változik a nagyszünetig a mérkőzés állása, de a 44. percben Coman be tudta venni a kiválóan védő Kobel kapuját, 1-2!

A második játékrész elején viszont ismét villámgyorsan betaláltak a hazaiak. A 48. percben ugyanis Haaland gyönyörűen a hálóba tekerte a labdát, Neuer hiába nyújtózkodott, 2-2! Az 57. percben Coman alakított ki nagy helyzetet magának, de Kobel leért az alsó sarokra, és ki tudta tenyerelni a lövést. A véghajrára kanyarodva aztán büntetőhöz jutott a Bayern Hummels kezezése után. A tizenegyesbe hiába ért bele Kobel, Lewandowski lövése a hálóban kötött ki, 2-3! A 84. percben komoly lehetőség adódott Bellingham előtt, hogy kiegyenlítsen, de a fiatal angol a kapu fölé fejelte Reus beadását. A 96. minutumban Meunier is egy életerős lövést küldött Neuer kapujára, de a német hálóőr ezt is fogni tudta. A 99. percben a Dortmund már Kobelt is előreküldte egy szögletnél, így a Bayern az üresen maradt kapura támadhatott vissza, de Tolisso nem tudott betalálni. A Borussia hiába hajtott, végül pont nélkül maradt és 4 pontra nőtt a hátránya az éllovas Bayern mögött.

Borussia Dortmund – Bayern München 2-3 (1-2)
Helyszín: Signal Iduna Park Vezette: Felix Zwayer
Gólszerzők: Brandt (5.), Haaland (48.) ill. Lewandowski (9., 77.), Coman (44.)
Sárga lapok: Can (51.), Bellingham (86.) ill. Lewandowski (88.), Upamecano (90+4.)
Kiállítás: -ill.-

Borussia Dortmund: Kobel – Guerreiro (Schulz 83.), Hummels, Akanji, Meunier – Dahoud (Malen 60.), Can, Bellingham, Reus, Brandt (Wolf 70.) – Haaland (Tigges 82.) Vezetőedző: Marco Rose

Bayern München: Neuer – Pavard, Upamecano, Hernández (Süle 74.), Davies – Goretzka (Goretzka 65.), Tolisso, Coman (Nianzou 88.), Müller, Sané (Gnabry 65.) – Lewandowski Vezetőedző: Julian Nagelsmann

 

A mérkőzés összefoglalója:

A 14. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Union Berlin 2-1 RB Leipzig

Szombat:
Augsburg 2-3 VFL Bochum
Bielefeld 1-1 Köln
Hoffenheim 3-2 Frankfurt
Bayer Leverkusen 7-1 Greuther Fürth
Mainz 3-0 Wolfsburg
Borussia Dortmund 2–3 Bayern München

Vasárnap:
15:30 Stuttgart – Hertha Berlin (Tv: Aréna 4)
17:30 Borussia Mönchengladbach – Freiburg

 

A bajnokság aktuális állása:

 

A góllövőlista állása: