Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Szoboszlai gólja is kellett a Leipzig bravúros győzelméhez – videóval

A Bajnokok Ligája A-csoportjában a legfontosabb kérdések már eldőltek. A Manchester City és a PSG már biztos továbbjutóként várták az utolsó fordulót, sőt az is eldőlt, hogy az angolok végeztek az élen. Az egyetlen kérdés az volt, ki folytathatja az Európa-ligában, a Leipzig bravúros győzelmének köszönhetően a lipcseik folytathatják a nemzetközi szereplést tavasszal. 

BL-csoportkör, A-csoport 6. forduló
PSG – Club Brugge 4-1 (3-0)
Helyszín: Párizs, Parc des Princes Vezette: J. Manzano (spanyol)
Gólszerzők: Mbappe (2., 7.), Messi (38., 76.-büntetőből) ill. Rits (68.)
Sárga lapok: Kehrer (55.), Mbappe (70.) ill. Lang (61.)
Kiállítva:ill.

Rendkívül lendületesen kezdte az utolsó csoportmeccsét a PSG, főleg Kylian Mbappénak köszönhetően. A francia sztár hét perc alatt duplázott. Előbb egy Mignolet-ről kipattanó labdát lőtt a kapuba, majd egy gyönyörű támadás végén lőtt egy fantasztikus kapásgólt.
Majd a félidő második felében kiosztott egy gólpasszt is a friss Aranylabdásnak, Lionel Messinek.

A második félidőben több lehetősége volt a belga csapatnak, akiknek a szépítést is sikerült megszerezniük, Rits góljával. Azonban nem sokáig reménykedhettek a vendégek, a 76. percben Messi büntetőből visszaállította a három gólos különbséget.

PSG: Donnarumma – Hakimi, Marquinhos, Diallo, Mendes (Kehrer 49.) – Wijnaldum, Veratti (Dina 84.), Gueye (Paredes 71.) – Messi, Mbappe (Icardi 83.), Di Maria (Herrera 71.)
Vezetőedző: Mauricio Pochettino

Brugge: Mignolet – Hendry, Nsoki, Ricca – Clinton Mata, Vanaken, Balanta (Mbamba 69.), Rits (Vormer 69.), Sandra – Lang, de Ketelaere
Vezetőedző: Philippe Clement

A mérkőzés összefoglalója

BL-csoportkör, A-csoport 6. forduló
RB Leipzig – Manchester City 2-1 (1-0)
Helyszín: Lipcse, Red Bull Aréna Vezette: S. Scharer (svájci)
Gólszerzők: Szoboszlai (24.), Silva (71.) ill. Mahreh (77.)
Sárga lapok: Kampl (14.), Adams (90.+1) ill. De Bruyne (30.), Stones (81.)
Kiállítva:ill. Walker (83.)

A találkozó nem indult túl nagy iramban, viszont a meccs első nagy helyzetéből vezetést szerzett a Leipzig. Szoboszlai Dominik kapott remek indítást és előbb higgadtan kicselezte Steffent, majd a City hálójába lőtt. Ezután sem igazán tudott helyzetbe kerülni az angol listavezető, majd aztán a félidő végén beindultak, de Gulácsi és a kapufa is kisegítette a német csapatot.

A második játékrész sem hozott óriási iramot, a City fölényben játszott, de helyzeteik nem nagyon voltak az angoloknak. A 71. percben André Silva góljával, már két góllal vezetett a hazai csapat. Pár perccel később szépített a manchesteri csapat, Zinchenko beadására remekül érkezett Mahrez. A folytatásban nem a focié volt a főszerep, a két csapat játékosai egymás rugdosásával voltak elfoglalva. A svájci játékvezető egy alattomos szabálytalanság miatt kiállította az angolok védőjét, Walkert.

RB Leipzig: Gulácsi – Mukiele (Henrichs 79.), Klostermann (Simakan 46.), Gvardiol, Angelino – Kampl, Laimer (Adams 63.)- Nkunku, Szoboszlai, Forsberg (Brobbey 79.), Silva (Moriba 86.)
Megbízott vezetőedző: Achim Beierlorzer

Manchester City: Steffen – Walker, Ake Dias (87.), Stones, Zinchenko – Gündogan, Fernandinho, De Bruyne (Palmer 87.) – Mahrez, Grealish, Foden (Sterling 46.)
Vezetőedző: Josep Guardiola

A mérkőzés összefoglalója

Az A-csoport végeredménye