Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Messi a visszavonuló honfitársnak üzent

A visszavonulását a közelmúltban bejelentő Maxi Rodríguez keddre virradóra lejátszotta pályafutása utolsó hazai mérkőzését a Newell’s Old Boys csapatában…

(Photo by Ronald Martinez/Getty Images)

Az egykori Európában is meghatározó légiós karriert befutó Maxi Rodríguez 40 évesen bejelentette, hogy befejezi pályafutását. A Newell’s Old Boys színeiben lejátszott utolsó hazai mérkőzés kapcsán sokan elbúcsúztak az egykori vb-ezüstérmes szélsőtől, többek közt Lionel Messi is videót küldött a részére:

“Helló, Fiera. Először is szeretnék gratulálni a karrieredhez, és elmondani, hogy megtiszteltetés számomra, hogy együtt játszhattunk. Nagyszerű ember vagy, akit rendkívül tisztelek és szeretek. Ahol az egyik szakasz véget ér, mindig elkezdődik egy másik. Bízom benne, hogy találsz valamit, amiben úgy tudsz teljesíteni, mint eddig a labdarúgásban. Minden jót kívánok, nagy ölelést küldök, és hamarosan találkozunk. Viszlát!”

A 40 éves csatár európai légiós karrierje során az Espanyol (2002-2005), az Atlético Madrid (2005-2010) és a Liverpool (2010-2012) csapatait erősítette, különösen Spanyolországban csapatai húzóembere tudott lenni, de a “vörösöknél” is megállta a helyét. A rosáriói nevelőcsapatához később visszatért, menet közben egy rövid ideig 2017-ben és 2018-ban az uruguayi Peñarol gárdáját is erősítette. A Newell’s színeiben szerzett 94 góljával a klub történetének valaha volt második legeredményesebb játékosa.

Maxi 2003 és 2014 között 57 fellépése alkalmával 16 találatot szerzett az argentin válogatottban, tagja volt a 2014-es brazil vb-n ezüstérmes nemzeti csapatnak.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!