Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: Jorginho vezérletével hátrányból fordított a Chelsea! – videóval

Az angol bajnokság (Premier League) 19. fordulójában a Steven Gerrardot nélkülöző Aston Villa a bajnoki címre hajtó Chelseat látta vendégül.

(Photo by Darren Walsh/Chelsea FC via Getty Images)

Igyekezett már a mérkőzés elejétől magához ragadni a kezdeményezést a Chelsea együttese, de nem tudtak mit kezdeni a hazaiak védelmével. A félidő második felétől már az Aston Villa is egyre többször kiszabadult a saját kapuja elől, és a 28. percben meg is szerezték a vezetést. Targett beadása után ugyanis James olyan szerencsétlenül fejelt a labdába, hogy az Mendy felett a hálóban kötött ki, 1-0! A Villa előnye viszont nem tartott sokáig, a 33. percben ugyanis Cash szabálytalankodott a büntetőterületen belül, a tizenegyest pedig Jorginho értékesítette, 1-1! A szünetig mindkét fél előtt adódott még lehetőség az újabb gól megszerzésére, de ez nem jött össze, így 1:1-es állással vonulhattak szünetre a felek.

A második játékrész elejét is nagyon megnyomták a londoniak, aminek az 56. percben meg is lett az eredménye. A csereként beálló Lukaku jól érkezett egy beadásra, és védőjét megelőzve a hálóba fejelt, 1-2! A 66. percben aztán Mount előtt adódott hatalmas lehetőség, hogy eldöntse a mérkőzést, de miután el tudta vinné a labdát a kapus mellett, 15 méterről a kapu mellé lőtte a labdát. A mérkőzés utolsó negyedében a Villa teljesen elkészült az erejével, de Martinez életben tartotta a reményeket, amikor a 88. percben nagy bravúrral védte Hudson-Odoi lövését. Nem sokáig maradt meg a remény a hazaiak számára, hiszen a hosszabbításban újabb büntetőhöz jutott a Chelsea, amit Jorginho ismét értékesített, és ezzel beállította a 3:1-es végeredményt.

Aston Villa – Chelsea 1-3 (1-1)
Helyszín: Villa Park Vezette: M. Atkinson
Gólszerzők: James (28. – öngól) ill. Jorginho (34. – büntető, 90+3.-büntető), Lukaku (56.)
Sárga lapok: Martinez (33.), Mings (65.), Konsa (90+2.) ill. Alonso (70.),
Kiállítás: -ill. –

Aston Villa: Martinez – Targett, Mings, Konsa, Cash – Ramsey, Douglas Luiz, Sanson (El Ghazi 77.) – Buendia (Chukwuemeka 74.), Watkins, Ings (Traoré 73.) Vezetőedző: Steven Gerrard

Chelsea: Mendy – Chalobah (Lukaku 46.), Silva (Christensen 52.), Rüdiger – James, Kanté (Kovacic 63.), Jorginho, Alonso – Hudson-Odoi, Mount – Pulisic Vezetőedző: Thomas Tuchel

 

A mérkőzés összefoglalója:

 

A 19. forduló eredményei és további programja:

Vasárnap:
Liverpool – Leeds (Elhalasztva)
Wolverhampton – Watford (Elhalasztva)
Burnley – Everton (Elhalasztva)
Manchester City 6-3 Leicester City
Norwich City 0-5 Arsenal
Tottenham 3-0 Crystal Palace
West Ham United 2-3 Southampton
Aston Villa 1–3 Chelsea
21:00 Brighton – Brentford (Tv: Spíler 1)

Hétfő:
21:00 Newcastle United – Manchester United (Tv: Spíler 1)

 

A bajnokság aktuális állása:

 

A góllövőlista állása: