Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fejműtétje után ismét edzésbe állt Szalai – videóval

Mindössze 12 nappal fejműtétje után újra az FSV Mainz első csapatával edzett Szalai Ádám.

(Photo by Alex Grimm/Getty Images)

A magyar válogatott csapatkapitánya december 10-én kisebb autóbalesetet szenvedett, amelyben személyi sérülés nem történt. Egy héttel később a Bundesligában szereplő klub közölte, hogy a 34 éves Szalaira műtét vár, ami nem függ össze az autóbalesettel. A Mainz nem adott tájékoztatást arról, milyen betegséggel bajlódik a támadó, csupán annyit közölt, hogy orvosi javaslatra döntöttek a beavatkozás mellett, és néhány hétig nélkülözni kényszerülnek a játékost.

A december 21-én elvégzett sikeres műtét után Szalai a közösségi oldalán üzent követőinek és mondott köszönetet a heidelbergi egyetemi kórház idegsebészeinek. „Olyan, mintha új életet kaptam volna” – írta, hozzátéve, hogy nagyon régóta problémákkal küzd, de ezekről csak később számol be részletesen.

A Kicker beszámolója szerint Szalai Ádám vasárnap meglepő módon részt vett a Mainz idei első edzésén, 45 percet teljesített jó hangulatban a másfél órás edzésből, a szürke sapkát viselő magyar támadó a klub által közzétett videókon is feltűnik.

 „Nem lepődtem meg, hogy visszatért, hiszen végig tájékoztattak az állapotát illetően. Ádám nem egy átlagos srác. Örülök, hogy sok mindent szabad végeznie, a következő hetekben pedig felelősségteljesen kell eljárnunk” – nyilatkozta Bo Svensson, a csapat vezetőedzője.

Szalai tíz mérkőzésen lépett pályára a német bajnokság mostani szezonjában, nyolcszor a kispadról szállt be, és egy gólt szerzett. A Mainz jövő szombaton a Gulácsi Pétert, Willi Orbánt és Szoboszlai Dominikot soraiban tudó RB Leipzig otthonában lép pályára.