Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: „Szerintem Lewandowski szintjén van…”

A jelek szerint időben kapcsoltak a nemzetközi kupaindulásra hajtó Fiorentina együttesénél. A „Violák” állítólag szeretnék a napokban szerződtetni a Hertha BSC német támadóját, Krzysztof Piateket.

(Photo by Filip Singer – Pool/Getty Images)

Bár az olasz bajnokságban kiugróan is jó tudott teljesíteni, a pocsék Herthaban csak szenved Piatek. A 26 éves lengyel csatár eddig egy-egy gólt és gólpasszt jegyzett a mostani szezonban. Állítólag a Fiorentina feltett szándéka, hogy megvegye a korábban a Genoaban és a Milanban is szereplő játékost.

A Genoaban egykor csapattársa volt Romulo. A veterán brazil középpályás manapság hazájában játszik (Cruzeiro), de roppant hangsúlyos véleménnyel van Piatek olaszországi visszatéréséről:

„Krzysztof igazi profi és kemény dolgozik. Tökéletes a testalkata, egy gép. Minden nap azért küzd, hogy a maximumot nyújtsa, és mindig fejlődjön, amit a sok gólja is bizonyít, melyeket lőni képes. Pontos, mondhatni precíz lövései vannak. Nagyon érzi, hogyan kell jól lőni a tizenhatoson kívülről, és sokszor megelőzi az ellenfél védőit is egy remek fejessel. Szerintem Piatek Lewandoskival egy szinten van. Utóbbi a Bayern Münchenben játszik, nagyon erős csapat van mögötte, és ezért gólt is könnyebb szereznie. A Genoaban is sikerült gólokat lőnie, ezért is mondom, hogy a szintjén van. Képes kiszolgálni a társakat, hihetetlen gyorsasággal megfordulni, és lőni mind a két lábával.”

– büszkélkedett Romulo, aki egyébként a pályafutása során megfordult a Fiorentinában is.