Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: Gerrard nem tagadja az ex-Barca védő leigazolását

Az FC Barcelona együtteséből főleg a szurkolók és a sajtó kritikái miatt távozott, s végül az angol Evertonban újra magára talált balhátvéd, a még mindig csak 28 éves Lucas Digne pályafutása ismét zátonyra futott. Azonban jöhet máris a mentőöv!

(Photo by Chris Brunskill/Fantasista/Getty Images)

A negyvenháromszoros válogatott Digne egykor a Lille-ben nevelkedett, majd 2016-ban a Paris Saint-Germaintől igazolt az FC Barcelona csapatába. Ám a katalóniai utolsó félévének köszönhetően végül kimaradt a francia válogatott világbajnoki keretéből is 2018-ban, így még csak vb-győztesnek sem mondhatja magát. Pedig Didier Deschamps azóta is számít a szolgálataira.

Nem úgy annak az Evertonnak a menedzsere, ahol 2018-tól játszik. Digne ugyanis összerúgta a port Rafael Benítezzel, és hiába volt alapember a kezdőben, sőt helyettes csapatkapitány is, már hetek óta nem léphetett pályára az angoloknál. A francia légiós utoljára december 1-én játszott. Szorult helyzetét pedig jól mutatja, hogy alig egy éve hosszabbított a liverpooliakkal egészen 2025-ig.

Állítólag az Aston Villa szeretné leigazolni a védelem stabilizálására. Erről kérdezték tegnap Steven Gerrardot is, miután a liverpooli legenda csapata kikapott a Manchester Unitedtől az FA-kupában:

„Dolgozunk a piaci céljaink elérésén. Meg akarjuk próbálni javítani a csapatunkat, különösen bizonyos pozíciókban.”

– fogalmazott rejtélyesen, de kellően egyértelműen a Villa menedzsere.