Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kikosarazta az edzőjelölt a Genoát – sajtóhír

Andrij Sevcsenko menesztése után az olasz bajnokságban (Serie A) a bennmaradásért harcoló Genoa csapata új vezetőedzőt keres…

(Photo by Valerio Pennicino/Getty Images)

A korábbi híresztelések szerint az olasz bajnokságban (Serie A) jobbára csak sínylődő Genoa legfőbb kiszemeltje Bruno Labbadia lett volna a vezetőedzői posztra. A Sky Sport Italia beszámolói szerint azonban a német szakembert hiába várták mára az olasz klubhoz, visszautasította a lehetőséget.

Az 55 esztendős német szakember legutóbb 2020 áprilisa és 2021 januárja között 28 találkozón irányította a Hertha BSC csapatát. Azt megelőzően többek közt a Bayer Leverkusen, a VfB Stuttgart, a Wolfsburg és több ízben a Hamburger SV vezetőedzője volt, de kizárólag Németországban tevékenykedett. Labbadia a leghosszabb időszakot a “svábok” kispadján töltötte, ahol 2010 és 2013 között csaknem három éven át, 119 mérkőzésen dirigált.

Az immár 15 forduló óta nyeretlen Genoa 1-9-11-es mérlegével csak az utolsó előtti helyet foglalja el a Serie A tabelláján, és öt ponttal van lemaradva az utolsó bennmaradást érő pozíciótól. A csapat a következő meccsét a hatodik helyezett Fiorentina otthonában vívja.

A forrás úgy tudja, hogy a Grifoni vezetésének következő lehetséges célpontja Rolando Maran lehet, aki 2020 augusztusa és decembere között 15 mérkőzésen irányította a csapatot.