Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Hertha korábbi edzője a kiszemelt Sevcsenko helyére – sajtóhír

Andrij Sevcsenko menesztése után az olasz bajnokságban (Serie A) a bennmaradásért harcoló Genoa csapata új vezetőedzőt keres…

 

Gianluca Di Marzio beszámolói szerint az új edzőt kereső Genoa csapatának legfőbb kiszemeltje Bruno Labbadia lesz az eddigi Andrij Sevcsenko által lefoglalt vezetőedzői pozícióra.

Az 55 esztendős német szakember legutóbb 2020 áprilisa és 2021 januárja között 28 találkozón irányította a Hertha BSC csapatát. Azt megelőzően többek közt a Bayer Leverkusen, a VfB Stuttgart, a Wolfsburg és több ízben a Hamburger SV vezetőedzője volt, de kizárólag Németországban tevékenykedett. Labbadia a leghosszabb időszakot a “svábok” kispadján töltötte, ahol 2010 és 2013 között csaknem három éven át, 119 mérkőzésen dirigált.

Az immár 15 forduló óta nyeretlen Genoa 1-9-11-es mérlegével csak az utolsó előtti helyet foglalja el a Serie A tabelláján, és öt ponttal van lemaradva az utolsó bennmaradást érő pozíciótól. A csapat a következő meccsét a hatodik helyezett Fiorentina otthonában vívja.

A nemzetközi sajtóban korábban többek közt a Herthát szintén irányító Dárdai Pál neve is felmerült már a Grifoni lehetséges utódjaként.