Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Xavi: “Nem tudunk tovább várni Dembélére”

A La Ligában szereplő Barcelona ma megtartotta az Athletic Bilbao elleni Király-kupa-összecsapást megelőző sajtótájékoztatóját. A katalánok vezetőedzője, Xavi kitért Ousmane Dembélé helyzetére, valamint szó esett Ronald Araújo szerződéshosszabbításáról is.

(Photo by Xavier Bonilla/NurPhoto via Getty Images)

Ousmane Dembélé menedzsmentje és az FC Barcelona vezetősége hosszú ideje a francia szélső nyáron lejáró szerződésének meghosszabbításáról egyeztet. A hírek szerint a tárgyalások megakadtak, jelenleg arra van nagyobb esély, hogy a 24 esztendős támadó a nyáron távozik a katalán klubtól. Egybehangzó sajtóértesülések szerint Xavi azért halaszthatta el a Bilbao elleni kerethirdetést, mert ma végre pont kerül a Dembélé-ügy végére, és reményei szerint a játékost is nevezheti majd. A klub mai sajtótájékoztatóján a Xavi elmondta, nem tudnak tovább várni a francia támadó döntésére, választania kell, hogy távozik vagy marad.

„Nem tudunk tovább várni. El kell döntenie, hogy hosszabbít-e. Ha nem, akkor el fogjuk adni a téli átigazolási időszakban. Nem szeretném a lelátóra száműzni. Azt mondja, maradni akar, mégsem hosszabbít” – mondta Xavi, aki kitért Ronald Araújo helyzetére is.

„Prioritást élvez Araújo szerződéshosszabbítása. Nagyszerű védő. Nagyon fontos, hogy megegyezzünk vele, hiszen kulcsemberként számítunk rá most és a jövőben is.”