Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BRÉKING: hosszabbított Londonban a magyar kapustehetség! – HIVATALOS

Roppant fontos lépést tett a minőségi ugrás felé a magyar U21-es labdarúgó válogatott kapusa, Hegyi Krisztián. A szombathelyi nevelésű játékos ugyanis hosszú távú , 2025. nyaráig szóló szerződést írt alá a West Ham United csapatával.

(Photo by Marc Atkins/Getty Images)

Hegyi jutalmazása a West Ham részéről nem véletlen. A 2002-es születésű portás ugyanis csak tavaly került fel az U23-as csapathoz az U18-ból, de máris kirobbanthatatlan a kezdőcsapatból. Sőt, Hegyinek fontos része van abban, hogy a „Kalapácsosok” tartalékjai és fiataljai vezeti a Premier League 2 táblázatát. Tizenhat fordulót követően (hősünk tizennégyszer volt kezdő) csak húsz gólt kaptak a londoniak, ami messze a legjobb mutató a mezőnyben.

A WHU-hoz 2019-ben igazoló Hegyit természetesen megszólaltatta a klub hivatalos honlapja is. A tehetség pedig nem is rejtette véka alá örömét a szerződés hosszabbítása miatt:

„Otthon érzem magam itt. Öt percre lakom az edzőpályától, így ismerem a környéket, és nagyon szeretem is. London egy nagyon jó város, szóval egy nagyon nagy plusz. Megosztottam a hírt a családommal, és láthatóan nagyon boldogok voltak. Anyukám és apukám örül nekem, ahogy a családom többi tagja is. Nagyon hálás vagyok nekik. Mindig is mögöttem álltak. Nagyon hálás vagyok az edzőimnek is, mert mindig presszionáltak, és boldog vagyok, hogy velük folytathatom a munkámat. Úgy gondolom, hogy ez egy nagy pillanat, egy újabb lépés a karrieremben. Alig várom, hogy a West Hamnél folytathassam a pályafutásomat. Az az álmom, hogy a London Stadiumban játszhassak a West Ham színeiben, és remélhetőleg ezt meg is tudom valósítani. Remélem, hogy a következő szezonokban a West Ham-szurkolók előtt játszhatok. nagyon kemény munkára lesz szükségem, de alig várom a lehetőséget.”

A West Ham felnőttcsapatának kapusedzője, Xavi Valero szoros felügyelet alatt tartja hegyit, és a jelek szerint szép jövőt lát a magyar kapuvédőben:

„Amikor Krisztiánt néhány éve még nagyon fiatal kapusként leigazoltuk, azt gondoltuk, hogy Európa egyik legjobb fiatalja. Úgy gondolom, hogy teljesíti is az elvárásokat. Különböző típusú kapusok vannak: egyesek nagyon reaktívak, mások nagyon fizikaiak. Krisztián nagyon kiegyensúlyozott, és úgy hiszem, hogy következetesen tudja kezelni a játék minden aspektusát. Még mindig fiatal, mindössze 19 éves, de ebben a szezonban a magyar U21-es válogatott első számú kapusa lett, megelőzve hazája többi, idősebb kapusát. Ő egy fiatal tehetség, aki azt az érzést adja, hogy egy nagyon kiegyensúlyozott és következetes nézőpontból tudja irányítani a játékot. Lépésről lépésre fejlődött. Személyes szinte nagyon jól teljesített. Szerintem jó hír, hogy klubként meg tudjuk tartani a fiatal tehetségeket. Úgy gondolom, hogy Krisztián egyike azon kapusainknak, akikben megvan a lehetőség, hogy a jövőben az első csapat tagja legyen.”

– nyilatkozta az egykori portás, aki szakemberként már megfordult a Liverpoolnál, a Chelsea-nél, az Internél és a Real Madridnál is.