Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: vereséggel debütált a Honvéd kispadján Nebojsa Vignjevic!

Kezdetét vette a labdarúgó NB I 19. fordulójának szombati játéknapja, ahol először a Kisvárda és a Honvéd mérkőzött meg egymással.

Gyors gólváltással vette kezdetét az összecsapás. A frissen kinevezett Nebojsa Vignjevic együttese ugyanis már a 3. percben előnybe került. Zsótér szögletét követően Batik érkezett nagyon üresen, és a fejese a hálóban kötött ki, 0-1! Nem sokáig örülhettek azonban az előnyüknek a fővárosiak, miután a 11. minutumban egy szöglet után a kapura lőtt labdát Kravchenko vette le középen, majd mattolta Szappanost, 1-1! A 20. percben már majdnem a fordítás is összejött a Kisvárda számára, de Bumba lövését nagy bravúrral hárította a Honvéd hálóőre. Nem sokkal később a Honvéd ismét előnybe került. Tamás Krisztián beadására ezúttal Zsótér érkezett, és ő is fejjel vette be a kaput, 1-2! A játékrész utolsó perceiben ismét a Kisvárda került fölénybe. Előbb Mesanovic előtt nyílt nagy lehetőség, hogy kiegyenlítsen, de a lábáról kevéssel a kapu mellé pattant a labda, majd Szappanos ismét túljárt Bumba eszén, és kivédte a lövését. A Honvéd így megőrizte előnyét a nagyszünetre.

A második félidőben igyekezett magához ragadni a kezdeményezést a hazai gárda. Ez egy újabb Bumba lövés formájában mutatkozott meg az 55. percben, ám Szappanos harmadik alkalommal is hárítani tudott, és szögletre ütötte a labdát. 4. alkalommal viszont már nem hibázott a román futballista. A 66. minutumban a csereként beálló Camaj beadása kijött Szappanosról, Bumba pedig közelről a kapuba pofozta a játékszert, 2-2! 3 perccel később pedig már a Kisvárdánál volt az előny! A várdaiaknak egy szögletet követően még a saját kapujuk torkából kellett kivágni a labdát, majd az ebből induló ellentámadást góllal fejezték be, Melniknek köszönhetően, 3-2! A gólt követően csapkodóvá vált a játék, és hiába próbált meg cserékkel frissíteni csapatán Vignjevic, ez sokáig nem járt sikerrel. A 91. percben Batik előtt adódott komoly lehetőség az egyenlítésre, de kevéssel a kapu fölé fejelte a labdát. Ez volt utolsó, és igazából egyetlen komoly esélye a Honvédnak az egyenlítésre, ám ez nem jött össze, így végül vereséggel debütált a kispestiek élén Vignjevic mester.

Kisvárda – Honvéd 3-2 (1-2)
Helyszín: Várkerti Stadion Vezette: Bognár T.
Gólszerzők: Kravchenko (11.), Bumba (66.), Melnik (69.) ill. Batik (3.), Zsótér (29.)
Sárga lapok: Zlicic (90.) ill. Petkovic (76.)
Kiállítás:ill.

 

A 19. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
MTK 0-2 Zalaegerszeg

Szombat:
Kisvárda 3-2 Bp. Honvéd
17:00 Gyirmót – Újpest (Tv: Duna World)
19:30 Mol Fehérvár – Debreceni VSC (Tv: M4 Sport)

Vasárnap:
14:15 Mezőkövesd – Puskás Akadémia (Tv: Duna World)
17:15 Ferencváros – Paks (Tv: M4 Sport)

 

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista állása: