Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FC Barcelona: már most legendához hasonlítják a Milan csillagát

Amint arról a minap hírt adtunk, az FC Barcelona együttese a nyáron a középpálya megerősítését tervezi. Állítólag Franck Kessié érkezhet az AC Milantól, akit máris olyan korábbi kedvenchez hasonlít a Sport, mint Seydou Keita.

(Photo by Alessandro Sabattini/Getty Images)

Még ha nem is tökéletes az összehasonlítás, de tagadhatatlan, hogy fontos szerepet tölthetne be a Barca frissítésre váró középpályáján Kessié, mint egykor Keita. A mali játékos még 2008. és 2012. között erősítette a katalánokat, akikkel többek között két Bajnokok Ligáját és három bajnoki címet ünnepelhetett. Pep Guardiola pedig kimondatlanul is az egyik leglényegesebb taktikai elemként számolt vele a Camp Nou-ban.

A Sport latolgatása szerint Kessié és az edző, Xavi párosa épp olyan sikeressé válhatna a Barcelonában, mint a fentebb említett elődök. A lap arról ír, hogy klub mindenképp prioritásként tekint az elefántcsontparti középpályás megszerzésére, akinek a bónuszokkal együtt akár évi hat millió eurót is fizetnének. Az olasz bajnoki címért és kupáért még harcban levő Milan viszont hoppon maradna, lévén Kessié szerződése a nyáron lejár a San Siroban.