Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ajánlatot tettek a szaúdiak a Chelsea-ért – sajtóhír

Ahogyan arról beszámoltunk, a jelentős szankciókkal sújtott Chelsea csapata mindenképpen vevőt keres magának, miután a klub működtetése már csak speciális engedélyek révén kivitelezhető…

A SPORTBible információi szerint a Közel-Kelet egyik legnagyobb médiabirodalma, a Saudi Media mintegy 2.7 milliárd angol font értékű ajánlatot tett a Chelsea tulajdonjogának megvásárlására.

A hírek szerint a licit pénteken ér véget, a jelenlegi tulajdonos, Roman Abramovics eddig fogadhatja az ajánlatokat, ezt követően a brit állam által biztosított, az átláthatóságot garantáló árverés lezárul. A klub értékét az orosz mágnás korábban 3 milliárd fontra becsülte. Mohamed Alherejdzsi ajánlata ezt még ugyan nem éri el, de a 2.7 milliós tervezett vételár így is jóval magasabb, mint amiről a korábbi sajtóhírek, illetve gazdasági elemzések szóltak.

Mint ismeretes, a múlt héten a Chelsea-t arról tájékoztatták, hogy jelenleg csak a bérlettulajdonosok látogathatják a csapat hazai meccseit, további jegyeladásra nincs lehetőség. Egyúttal nem engedélyezett a klub számára a bevételt jelentő termékek árusítása, mint ahogyan a játékosok igazolása, szerződések meghosszabbítása sem.

A Chelsea tulajdonjogait csaknem húsz éve birtokló Abramovics minden bizonnyal az orosz-ukrán konfliktus miatt dönt a klub eladása mellett, mivel az orosz miniszterelnök, Vlagyimir Putyinhoz közeli személynek számít.